Acasa MagazinLife Gérard Depardieu ar putea deveni ministru al Culturii. Vezi unde!

Gérard Depardieu ar putea deveni ministru al Culturii. Vezi unde!

scris de Laurentiu Banches
9 afisari

Guvernatorul din Mordovia, Vladimir Volkov i-a propus lui Gérard Depardieu postul de de ministru al culturii, oferindu-i acestuia o casă un teren în zonă după preferinţe.

Gérard Depardieu ar putea deveni ministru al Culturii. Vezi unde! (foto:news.co.au)

Actorul francez Gérard Depardieu, căruia preşedintele Vladimir Putin i-a acordat recent cetăţenia rusă, a fost primit duminică în republica rusă Mordovia , unde i s-a oferit un post de ministru al culturii şi o casă. La coborârea din avion pe aeroportul din Saransk, oraş cu 300.000 de locuitori şi capitală a Mordoviei, aflată la 640 km distanţă de Moscova, Depardieu a fost primit ca un erou de guvernatorul republicii şi de femei în costume tradiţionale. Conform jurnaliştilor ruşi de la Rusia 24, actorul care şi-a anunţat intenţia de a părăsi Franţa şi de a renunţa la paşaportul francez din cauza impozitelor pe care le consideră prea mari, a venit în regiune pentru a sărbători Crăciunul, celebrat de ruşi pe stil vechi la 7 ianuarie.

Mass-media rusă, care a acoperit pe larg vizita lui Depardieu, nu a precizat cât timp intenţionează să rămână actorul francez în Rusia, însă marţi, 8 ianuarie, este chemat la un tribunal din Paris după ce a condus în stare de ebrietate. Guvernatorul republicii Mordovia, Vladimir Volkov, i-a oferit actorului posibilitatea de a alege între un apartament sau un teren pe care să-şi construiască o casă, în mijlocul unei păduri şi în apropierea unui râu, potrivit agenţiei Itar-Tass. De asemenea, guvernatorul i-a propus lui Depardieu postul de ministru al culturii în Mordovia: „Dacă dl Depardieu îl vrea, îi putem propune acest post”.

Potrivit Agerpres, Vladimir Putin i-a acordat săptămâna trecută cetăţenia rusă lui Depardieu, iar într-o scrisoare de mulţumire, actorul francez afirmă că „Rusia este o mare democraţie”. Dacă se va muta la Saransk, marele actor francez s-ar putea întâlni prin oraş cu Dorinel Munteanu, care a fost numit primul antrenor străin din istoria ultimei clasate din prima ligă din Rusia, Mordovia Saransk.

2 comentarii

ValVerde 07-01-2013 - 15:23

Ce urit e rusul asta…

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult