Acasa MagazinLife Gerard Depardieu, arestat preventiv pentru agresiune sexuală, în Paris

Gerard Depardieu, arestat preventiv pentru agresiune sexuală, în Paris

scris de M.I.
132 Afisari

Gerard Depardieu, în vârstă de 75 de ani, a fost chemat luni dimineață, 29 aprilie, la o secție de poliție din Paris, pentru a fi interogat, a precizat postul de televiziune BFMTV. Ulterior, actorul francez a fost arestat preventiv în urma acuzaţiilor de agresiune sexuală, transmite BBC.

Actorul se confruntă cu două acuzații separate de agresiune sexuală. O femeie susţine că a fost agresată în timpul unei filmări de la pelicula Le Magicien et les Siamois în martie 2014, când avea 24 de ani, în timp ce o scenografă îl acuză pe actor de agresiune sexuală în timpul unor filmări în 2021.

Depardieu nu a comentat încă acest caz, dar a negat anterior alte acuzații de agresiune sexuală. Într-o scrisoare deschisă publicată anul trecut, el a spus că „niciodată, niciodată, nu am abuzat o femeie”.

Femeia implicată în incidentul din 2021 susține că agresiunea a avut loc pe platoul de filmare al peliculei The Green Shutters, care a fost lansat în anul următor. Potrivit avocatului scenografei, citat de BFMTV, Depardieu i-a atins corpul şi sânii femeii. „Ea s-a simțit complet neputincioasă, incapabilă să scape din această capcană”, a spus avocatul. „Nu avem nicio informație de transmis sau de confirmat până când nu vom evalua eventualele acuzații și direcții de urmat”, au declarat procurorii din Paris pentru BBC. Actorul francez nu este la prima acuzaţie de agresiune sexuală. În Spania, Ruth Baza, jurnalistă şi scriitoare, a depus la sfârşitul anului trecut o plângere la poliţie susținând că a fost violată în octombrie 1995.

O altă plângere pentru agresiune sexuală, depusă de actriţa Hélène Darras pentru fapte care datează din 2007, a fost respinsă recent pe motiv că faptele s-au prescris. Actorul francez a mai fost acuzat de 13 femei, în aprilie 2023, că le-a agresat sexual. Gerard Depardieu a fost inculpat în decembrie 2020 pentru viol şi agresiune sexuală, după o plângere a actriţei Charlotte Arnould, care a acuzat două violuri la domiciliul din Paris al actorului în august 2018.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult