Acasa MagazinLife Germania: Flatulenţele vitelor au declanşat o explozie la o fermă

Germania: Flatulenţele vitelor au declanşat o explozie la o fermă

scris de C.S.
3 afisari

O explozie care a avut loc la o fermă din orăşelul german Rasdorf ar fi fost generată, potrivit anchetatorilor, de gazul metan emanat de cele 90 de vite închise în clădire. Acoperişul a fost distrus, iar un animal, rănit.

Flatulenţele vitelor de la o fermă germană au declanşat o explozie.

O descărcare electrostatică a cauzat o explozie care a produs pagube acoperişului fermei şi a rănit unul dintre animale, spune un purtător de cuvânt al Poliţiei, care adaugă faptul că vita în cauză a suferit arsuri şi a necesitat îngrijiri medicale.

Eructaţiile şi flatulenţele produse de 90 de vite ţinute într-o fermă din localitate au condus la acumularea unei cantităţi mari de gaz metan.

O vită poate produce până la 500 de litri de astfel de gaze pe zi, prin flatulaţii şi eructaţii, în special amoniac şi metan, acesta din urmă fiind de 23 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon. Cantitatea mare de gaze eliberate în atmosferă a determinat autorităţile din Noua Zeelandă să introducă o „taxă pe flatulenţă„, în timp ce în Fresno, California, emisiile sunt convertite în biogaz.

Agricultura este responsabila pentru 14-20% dintre gazele cu efect de seră emise la nivel global.

3 comentarii

digital 28-01-2014 - 17:03

așa va crăpa și vitălăul !

Pungescu Gazian 29-01-2014 - 02:47

Aflam deci ca boii sunt foarte periculosi cu metanu lor, si deci ce masuri ti-ai luat ca sa nu exagerezi cu flatulentele? Ai grija cu trifoiul ca baloneaza rau, cred ca ti-ai dat seama.

un crestin 29-01-2014 - 06:38

Auzi la ei brasoave „Flatulenţele vitelor de la o fermă germană au declanşat o explozie”

Desi,.catu-s nemtii de cu agerime , ca maine vom vedea cate un racord flexibil care va lega organul de emisie:) al gazului metan produs de fiecare vaca la conducta lor nationala.

N-am habar cum convertesc cei din Fresno gazele de esapament ale vacilor deoarece acolo vacile stau cea mai mare parte a anului in aer liber. Umbla sa le prinda din zbor ?

Ce ti-e si cu activistii astia ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult