Acasa MagazinLife Globul de Cristal pentru “The Almost Man”

Globul de Cristal pentru “The Almost Man”

scris de A.P.
66 Afisari

Pelicula ‘The Almost Man’ (Mer eller mindre mann), semnată de regizorul norvegian Martin Lund, a obţinut sâmbătă Globul de Cristal pentru cel mai bun film la cea de-a 47-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Karlovy Vary, staţiune balneoclimaterică din Republica Cehă, situată la 120 de kilometri vest de Praga, informează AFP.

Regizorul norvegian Martin Lund câştigă Globul de Cristal la Karlovy Vary

Juriul, prezidat de Richard Pena, director de program la prestigioasa Film Society of Lincoln Center din New York, a ales ‘The Almost Man‘ dintre 12 filme aflate în competiţia pentru Globul de Cristal, dotat cu 25.000 de dolari (aproximativ 20.300 de euro).  În semn de recunoaştere pentru contribuţia lor la dezvoltarea cinematografiei mondiale, au primit câte un Glob de Cristal britanica Helen Miren (Oscar pentru cea mai bună actriţă în rolul principal pentru ‘The Queen’, în 2006) şi actriţa americană Susan Sarandon (Oscar pentru cea mai bună actriţă în rolul principal pentru ‘Dead Man Walking’ în 1995).

În total, aproximativ 220 de filme, dintre care circa 30 de scurt-metraje, au fost proiectate în cursul acestui festival care a atras, de la 29 iunie, mai mult de 120.000 de cinefili.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS