Se pare că berea are proprietăţi antivirale: potrivit unui studiu finanţat de firma japoneză Sapporo, hameiul din bere ar conţine un ingredient miraculos numit humulon. Acesta ar fi eficient împotriva virusului sinciţial respirator şi ar avea şi efect anti-inflamator, scrie AFP.
‘Virusul sinciţial respirator poate provoca pneumonie gravă şi dificultăţi respiratorii la sugari şi copii mici şi deocamdată nu există niciun vaccin împotriva lui‘, arată cercetătorul Jun Fuchimoto. Virusul, deosebit de activ în lunile de iarnă, poate da simptome asemănătoare cu cele ale unui guturai la adulţi.
Fuchimoto spune în schimb că trebuie băute cam 30 de doze de bere pentru a simţi proprietăţile antivirale ale humulonului. ‘Studiem posibilitatea creării unor produse fără alcool, iar marea provocare va consta în acceptarea gustului amar de către copii‘, încheie cercetătorul japonez.
6 comentarii
man… acu’ inteleg de ce beau nemtii berea la halba. iote ce dozatoare acolo…
Ce marca e berea aia din poze? Numai din aia beau de azi inainte !!!!
la noi nu tine..ca in loc de hamei,astia baga porumb,malai
Cine se mai uita la bere cind ti-o aduc fetele alea…ce-or minca ele de arata asa de sanatoase si vesele ??? Hamei, porumb, malai…?!
Tu stii mai bine cuconito. In Anglia daca comanzi tarie esti servit de englezoaice cu tenul ca trandafirii.
E mai mult reclama la damele locale decat la bere ce nu merge iarna.
sapporo e producator de bere, sleeman-ul canadez e al lor… si „trebuie băute cam 30 de doze de bere pentru a simţi proprietăţile antivirale”, hm. setea e mare 😉
Comments are closed.