Acasa MagazinLife Herghelia de la Mangalia a fost redeschisă publicului

Herghelia de la Mangalia a fost redeschisă publicului

scris de C.P.
12 afisari

Aproximativ 200 de persoane au participat sâmbătă după-amiază la evenimentele organizate cu prilejul redeschiderii Hergheliei de la Mangalia, organizate de Consiliul Judeţean Constanţa şi Primăria din Mangalia.

Printre participanţi s-au numărat preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Răzvan Filipescu, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului Carmen Tocală, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre.

Edilul Radu Mazăre a venit la hipodrom îmbrăcat în jocheu, purtând frac şi joben albe şi cizme de călărie, el fiind însoţit de cinci copii câştigători ai concursurilor de miss şi mister de pe litoral.
Cunoscutul comentator sportiv Cristian Ţopescu a afirmat că nu este surprinzătoare ţinuta lui Mazăre, ci surprinzător era dacă ar fi venit deghizat în cal. „Marea surpriză ar fi fost dacă Radu Mazăre ar fi venit costumat în cal”, a spus Ţopescu.

Pentru lucrările de reabilitare a hergheliei Consiliul Judeţean Constanţa a alocat 4,5 milioane de lei, în condiţiile în care administraţia judeţeană a solicitat Guvernului trecerea respectivului complex din administrarea Romsilva în cea a CJ, fiind iniţiat un proiect de lege în acest sens. Herghelia va fi introdusă atât în circuitul turistic, cât şi în circuitul naţional al curselor de cai, urmând să fie cooptate în proiect case de pariuri specializate în domeniu.

Herghelia de la Mangalia are circa 350 de cai rasa pur sânge arab şi se întinde pe o suprafaţă de peste 500 de hectare. Evenimentul organizat sâmbătă include, printre altele, o demonstraţie hipică de trap şi galop pe hipodrom, precum şi spectacole cu cai şi trăsuri.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult