Acasa MagazinLife Hollywood. Film despre Ursul “soldat” Wojtek

Hollywood. Film despre Ursul “soldat” Wojtek

scris de L.M.
75 afisari

Un urs care a participat la anumite misiuni militare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ar putea fi subiectul unui film produs la Hollywood.

Hollywood. Film despre Ursul “soldat” Wojtek

Hollywood. Film despre Ursul “soldat” Wojtek (foto: bbc.co.uk)

Wojtek – poreclit „Ursul soldat” – a fost salvat pe când era pui, în Orientul Mijlociu, în 1943, şi adoptat de soldaţi polonezi. Ulterior, el a fost antrenat şi i-a ajutat pe aceştia să transporte muniţie în timpul bătăliei de la Monte Cassino, transmite Rador, care citează BBC.

Când forţele poloneze au fost desfăşurate în Europa, singura modalitate de a lua ursul cu ei a fost să îl „înroleze”. Astfel, i s-a dat un nume, un grad, un număr şi a participat la campania italiană. La sfârşitul războiului ursul, care a învăţat, de asemenea, să bea bere, a fost cantonat la o bază militară din Scottish Borders. Când soldaţii polonezi au fost demobilizaţi, „Ursul soldat” a fost dus la Grădina Zoologică din Edinburgh, unde a murit în anul 1963.

2 comentarii

Viorica Ianc 14-11-2012 - 16:19

Fascinant ce au putut face polonezii !

briel 14-11-2012 - 17:29

Voytek the Soldier Bear
http://badassoftheweek.com/voytek.html

Amuzant si real.

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult