Acasa MagazinLife In Indonezia, transsexualii isi vor putea alege sexul la recensamantul national

In Indonezia, transsexualii isi vor putea alege sexul la recensamantul national

scris de Ziua Veche
1 afisari

Indonezia le va permite transsexualilor sa opteze pentru sexul cu care doresc sa fie inscrisi la recensamantul national pe care autoritatile il realizeaza pe parcursul acestui an, informeaza Agerpres.


Transsexualii vor fi inregistrati asa cum se recunosc ei insisi. Daca se identifica drept femei, atunci vor fi fi inclusi in registrul national ca femei”, a dat asigurari Rusman Heriawan, seful Agentiei Centrale de Statistica (BPS).

 

Indonezia realizeaza un recensamant national la fiecare zece ani, o misiune de mare amploare, in cadrul careia sunt inregistrate datele primare ale celor peste 240 de milioane de cetateni, domiciliati pe circa 17.000 de insule. Recensamantul statal include, de asemenea, informatii cu caracter personal – cum ar fi nivelul de educatie, tipul de slujba, situatia economica, caracteristicile locuintei si nucleul familial. Cu 200 de milioane de musulmani, Indonezia este tara care gazduieste ce mai mare comunitate islamica din lume, credinta avand insa un caracter moderat.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult