Acasa MagazinLife Închisoare păzită cu crocodili, pești pirania și tigri

Închisoare păzită cu crocodili, pești pirania și tigri

scris de D.P.
25 afisari

Șeful agenției indoneziene de combatere a drogurilor (BNN), ridiculizat după ce a propus construirea unei închisori pentru traficanți de droguri pe o insulă păzită de crocodili, a spus că vrea să adauge pești pirania și tigri, transmite vineri AFP.

crocodilExplicându-și ideea de a face paznici din crocodili, ce pare ieșită dintr-un film cu James Bond, șeful BNN, Budi Waseso, a declarat că aceste reptile, contrar oamenilor, nu cedează în fața tentativelor de corupție din partea traficanților care încearcă să evadeze. El a adăugat chiar că va merge personal pe mai multe insule ale arhipelagului indonezian în căutarea celor mai feroci crocodili pentru a păzi închisoarea.

Prea puțin impresionat de reacțiile batjocoritoare de pe rețelele de socializare, inclusiv de cea a unui ministru care a considerat ideea sa o glumă, Waseso a mers mai departe spunând că reptilele ar putea fi ajutate în misiunea lor de tigri și pești pirania, cunoscuți pentru voracitatea lor.

„Se poate recurge și la pirania și, ținând seama că personalul închisorii nu va fi probabil destul de numeros, putem utiliza și tigri”, a afirmat Waseso, citat de presa locală.

Un purtător de cuvânt al agenției antidrog, Slamet Pribadi, a confirmat vineri propunerea lui Waseso, răspunzând celor care se îndoiesc de proiectul acestuia: „Inițiativa este serioasă, nu este glumă. Traficul de droguri este o crimă extraordinară, de aceea și lupta împotriva lui trebuie să fie extraordinară”, a declarat el pentru AFP.

Zeci de condamnați la pedeapsa capitală pentru trafic de droguri în Indonezia așteaptă execuția în culoarul morții.

În pofida unor legi dure împotriva traficanților de stupefiante, printre cele mai severe din lume, drogurile circulă pe scară largă în închisori, corupția fiind semnalată în rândul deținuților, al paznicilor și polițiștilor, amintește AFP.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult