Acasa MagazinLife Incidente la cursele cu tauri de la Pamplona (VIDEO)

Incidente la cursele cu tauri de la Pamplona (VIDEO)

scris de L.M.
6 afisari

Primul tur al curselor de tauri de la festivalul San Fermin de la Pamplona s-a încheiat cu împungerea unei persoane în picior şi rănirea uşoară a altor patru, în contextul în care mii de alergători au fugit în faţa a şase tauri pe străzile oraşului spaniol.

Alergătorii, în haine albe tradiţionale şi cu eşarfe roşii în jurul gâtului, au trecut unii peste alţii sau au căzut în cursa anuală de pe străzile alunecoase umezite de rouă, spre arena din oraş. Unul dintre tineri a fost prins de cămaşă de cornul unui taur şi a fost târât câţiva metri pe jos, dar a reuşit să se ridice şi să fugă. Alergătorul împuns în picior a fost dus la un spital local iar ceilalţi patru răniţi au primit îngrijiri pentru tăieturi şi vânătăi, a declarat purtătorul de cuvânt al Crucii Roşii, Jose Aldaba. Alergătorii trebuie să respecte câteva reguli fundamentale: să alerge alături de animale la o distanţă prudentă, să nu pună mâna pe tauri, să nu îi strige şi să nu se oprească până la capăt, în Plaza de Toros.

Nu de puţine ori răniţii sunt turişti străini sosiţi la Pamplona, care se înscriu în cursă fără să cunoască prea bine regulile întrecerilor şi detalii importante, cum e acela că fiecare animal cântăreşte aproximativ 600 de kilograme. Sâmbătă, taurii masivi aparţinând fermei de creştere Dolores Aguirre au alergat de la un ţarc aflat la marginea oraşului, unde au petrecut noaptea, de-a lungul unui traseu de 849 de metri către arenă, în 2 minute şi 53 de secunde, un timp relativ lent.  Ultimul taur a fost dezorientat şi a intrat în arenă unde a provocat panică, deoarece a urmărit mai mulţi alergători înainte de a fi convins să meargă în siguranţa grajdurilor de către însoţitorii cu pelerină.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult