Acasa MagazinLife Israeliencele prefera parul romancelor

Israeliencele prefera parul romancelor

scris de Ziua Veche
14 afisari

Tot mai multe femei ultrareligioase israeliene poarta peruci, daca se poate, din par romanesc, o dorinta ciudata, dar relativ frecventa in Israel. Ele respecta obligatia religioasa de a-si acoperi capul, si, in acelasi timp, sunt moderne, putand alege chiar o tunsoare „bob” precum Victoria Beckham. Astfel „Scheitel” (peruca, in idis) a devenit astfel un obiect de mandrie, informeaza Agerpres.


Femeile cu par lucios si matasos sunt la fel de multe in Israel ca barbatii si poarta traditionala kippa evreiasca (acoperamant al capului). Doar la o privire atenta iti poti da seama ca ele nu au capul descoperit, ci poarta scheitel. Timp de secole, dupa ce se maritau, evreicile practicante au purtat palarii, esarfe si mai recent peruci, pentru a se conforma cerintei religioase. Acum, ele prefera perucile, a declarat un israelian, care de 15 ani conduce o afacere de hair-styling de succes. Este o noua generatie de credincioase practicante, atasata de religie, dar care doreste totodata sa fie in pas cu moda, a explicat sursa citata. Aceeasi regula li se poate aplica tuturor, cu o conditie, parul sa fie „kosher”, adica sa nu provina din tari precum India, a explicat rabinul Schlesinger. Pana in 2004, parul din care erau confectionate perucile provenea de la templele hinduse, unde credinciosii se rad pe cap. In prezent, majoritatea perucilor cumparate pe plan local se fabrica in Israel, cu par provenind din tari est-europene. Acesta este foarte cautat, deoarece nu este „agresat” chimic, este fin si usor de vopsit.

0 comentariu

Revenire Paula 13-09-2010 - 03:15

Care are o populatie cat SUA + Canada + Europa + Rusia.
Tembelilor, v-ati dat foc la valiza, de cand ati transferat tehnologie de varf in China si ati eliminat barierele vamale.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult