J.K. Rowling si Hermione - de la Harry Potter la sex şi droguri | Ziua Veche
Acasa MagazinLife J.K. Rowling si “Hermione” – de la “Harry Potter” la sex, alcool şi droguri

J.K. Rowling si “Hermione” – de la “Harry Potter” la sex, alcool şi droguri

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

J.K. Rowling a lansat primul său roman pentru adulţi intitulat “The Casual Vacancy”, în timp ce Emma Watson (Hermione Granger in filmele “Harry Potter”) a declarat că ar dori să joace într-o ecranizare după romanul erotic “Fifty shades of Grey”.

J.K. Rowling a lansat “The Casual Vacancy”, Emma Watson vrea să joace în “Fifty shades of Grey” (foto:captura video)

Romanul „The Casual Vacancy„, lansat joi dimineaţa în Marea Britanie, a fost îndelung aşteptat de fanii britanici ai scriitoarei J.K. Rowling , mulţi dintre aceştia luând cu asalt librăriile încă de la primele ore ale zilei de 27 septembrie. Noua carte a lui J.K. Rowling nu mai are replicile scurte şi nici costumele de magicieni cu care autoarea şi-a obişnuit până acum cititorii, dar a fost lansată cu surle şi trâmbiţe, ca fiecare dintre volumele din seria „Harry Potter”.

The Casual Vacancy” este deja numărul unu pe Amazon, iar casa de pariuri William Hill acordă şanse de 2 la 1 noii cărţi a lui Rowling, despre care spun că va depăşi cu mult vânzările ultimului volum din seria „Harry Potter” – „Harry Potter and the Deathly Hallows”, care s-a vândut în prima zi de la lansare în 2,6 milioane de copii. Romanul „The Casual Vacancy” prezintă o poveste despre ambiţii şi rivalităţi, care se desfăşoară într-un sătuc englezesc imaginar, Pagford. Acţiunea se animă atunci când unul dintre conducătorii localităţii moare subit. Rowling a spus că a încercat să adopte o abordare dickensiană a unei poveşti de tip saga cu numeroase caractere, din care nu lipsesc sexul, satira şi chiar vorbele grele, acestea fiind doar câteva dintre notele prin care noul roman se distinge de celebra serie „Harry Potter”.

Conform mediafax, mulţi dintre cei care au cumpărat, joi, cel mai recent volum semnat de J.K. Rowling sunt fani ai lui Harry Potter care, ca şi autoarea, au migrat spre piaţa literaturii pentru adulţi. Odată cu fanii cărţii şi filmelor “Harry Potter” au crescut şi actorii din celebra franciză, Emma Watson, care a interpretat rolul lui Hermione Granger, anunţând că vrea să joace în adaptarea controversatului roman „Fifty Shades of Grey”

Emma Watson se numără printre actriţele avute în vedere de producătorii filmului pentru a interpreta rolul Anastasia Steele în această peliculă, potrivit thesun.co.uk. Emma, în vârstă de 22 de ani, este conştientă că volumele din seria „Fifty Shades Of Grey” sunt „destul de vulgare”, recunoscând că încă nu le-a citit.

Pentru rolul protagonistei din „Fifty Shades of Grey„, Anastasiei Steele au fost vehiculate şi numele actriţelor Katie Cassidy şi Scarlett Johansson. Totodată, Angelina Jolie ar fi interesată să joace rolul principal în adaptarea cinematografică a romanului „Fifty Shades of Grey”. De altfel, directorii studiourilor Universal Pictures, care realizează acest film, au anunţat că doresc ca Angelina Jolie să regizeze această peliculă, potrivit presei internaţionale.

Recent, „Fifty Shades of Grey” a devenit volumul pentru adulţi care a ajuns cel mai repede la pragul de 1 milion de copii vândute. Graniţa dintre erotic şi pornografic a devenit centrul unor polemici intense dincolo de Atlantic, unde vânzările au explodat. Volumele din trilogie au fost cenzurate în bibliotecile din comitatul Brevard din statul american Florida, din cauza conţinutului lor considerat inacceptabil. Alţii vorbesc însă despre apariţia unui nou gen literar, „mummy porn”, destinat menajerelor în vârstă de până la 50 de ani, aflate în căutarea unei soluţii facile pentru a-şi condimenta căsniciile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult