Acasa MagazinLife JO Soci 2014: Medaliile de aur din 15 februarie vor avea fragmente de meteorit

JO Soci 2014: Medaliile de aur din 15 februarie vor avea fragmente de meteorit

scris de Laurentiu Banches
3 afisari

Sportivii care se vor clasa pe primul loc în finalele ce vor avea loc în data de 15 februarie 2014, la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, vor primi medalii cu fragmente de meteorit.

JO Soci 2014: Medaliile de aur din 15 februarie vor avea fragmente de meteorit (foto: corporate.olympics.com.au )

Fragmentele inserate în medalii fac parte din meteoritul care s-a dezintegrat, la 15 februarie 2013, deasupra regiunii Celeabinsk, informează r-sport.ru. „Le vom oferi medaliile speciale tuturor sportivilor care vor câştiga aurul în acea zi, pentru că atât căderea unui meteorit cât şi Jocurile Olimpice sunt evenimente globale”, a declarat Alexei Betehtin, ministru regional al Culturii, potrivit mediafax.

La 15 februarie 2014, când se va împlini un an de la dezintegrarea meteoritului, medaliile cu fragmentele corpului ceresc vor reveni câştigătorilor următoarelor probe: 1.500 metri masculin la patinaj viteză, 1.000 m feminin short track, 1.500 m masculin short track, ştafeta feminină cross-country, sărituri cu schiurile K-125 la masculin, slalom super-uriaş feminin şi skeleton masculin. Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci vor avea loc în perioada 7-23 februarie 2014.

Ȋn ziua de 15 februarie 2013, un meteorit s-a dezintegrat deasupra localităţii Celeabinsk, un oraş industrial cu o populaţie de peste 1 milion de locuitori. Fragmentele de meteorit au căzut pe Terra sub forma unor bule de foc urmate de cozi de fum, însoţite de explozii violente şi fulgere de lumină orbitoare, generând panică în rândul populaţiei locale, spărgând ferestrele de la numeroase imobile şi cauzând prăbuşirea zidurilor unei uzine. Aproximativ 1.600 de persoane au fost rănite.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult