Acasa MagazinLife Johan Cruyff a încetat din viaţă

Johan Cruyff a încetat din viaţă

scris de Șt. C
17 afisari

Olandezul Johan Cruyff, care anul trecut a fost diagnosticat cu cancer la plămâni, a încetat din viaţă, joi, la vârsta de 68 de ani, informează Reuters, citând site-ul oficial al fostului antrenor şi fotbalist.

Johan Cruyff

Johan Cruyff

„În 24 martie 2016, Johan Cruyff (68) a încetat din viaţă la Barcelona, înconjurat de familia sa, după o luptă grea cu cancerul. Cu mare tristeţe vă cerem să respectaţi intimitatea familiei în această perioadă dureroasă”, se arată în comunicatul de pe site-ul lui Cruyff.

Johan Cruyff, unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti şi antrenori din lume, a evoluat ca jucător la Ajax, FC Barcelona, Los Angels Aztecs, Washington Diplomats, Levante şi Feyenoord Rotterdam.

El a antrenat echipele Ajax Amsterdam, FC Barcelona şi naţionala Cataluniei.

Johan Cruyff a fost elevul lui Ştefan Kovaci la Ajax, pe vremea când formaţia olandeză câştiga Cupa Campionilor Europeni în sezoanele 1971/1972 şi 1972/1973. La rândul său, Cruyff i-a antrenat în perioada pe care a pregătit FC Barcelona pe Gheorghe Hagi şi Gheorghe Popescu.

Reperele carierei:

-a câștigat trei Cupe ale Campionilor consecutive cu Ajax Amsterdam (1971-1973)

– a fost desemnat de trei ori câștigător al Balonului de Aur

– a marcat 190 de goluri în 240 de apariții în tricoul lui Ajax

– finalist al Cupei Mondiale cu Olanda, în 1974

– a adus prima Cupă a Campionilor pentru Barcelona, în calitate de antrenor, în 1992 și a condus echipa către câștigarea a patru titluri în La Liga , în perioada 1991-1994

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult