Acasa MagazinLife Lacuri de excepție din Ţara Cantoanelor (Galerie foto 2016)

Lacuri de excepție din Ţara Cantoanelor (Galerie foto 2016)

scris de Doru Dragomir
29 afisari

Elveția, țara celor 26 de cantoane, aflată în centrul Europei, a fost și va fi una din cele mai atractive destinații turistice pentru turiștii români, dar și pentru multe milioane de turiști din cele mai îndepărtate colțuri ale lumii.

Kuessnacht

Kuessnacht

Este greu de spus ce impresionează mai mult, peisajul impunător al Alpilor, frumusețea celor peste 1500 de lacuri, sau arhitectura remarcabilă a orașelor elvețiene.
Țara Cantoanelor a reușit, de-a lungul secolelor, cu multă diplomație și rigoare, să își mențină statutul de țară neutră, construindu-și pe această bază o țară bogată, prosperă, iar populația să atingă unul din cele mai înalte standarde de viață din lume.Ceea ce nu înseamnă că nu ar avea o armată, poliție, vamă și alte instituții ale statului extrem de profesioniste și riguroase.

Lucerna

Lucerna

Dar, specificul deosebit al Elveției este dat de faptul că cele mai mari și atrăgătoare orașe ale confederației helvetice s-au dezvoltat pe malurile unor lacuri de un pitoresc deosebit – Zuerich, Lucerna, Neuchatel, Zug, Lugano – amplasate pe malurile lacurilor cu același nume, dar și Geneva și Lausane pe lacul Leman /Geneva/ Locarno și Ascona pe lacul Maggiore, Kreuzlingen și St.Gallen pe lacul Konstanz/Bodensee/, dar și multe alte lacuri alpine și prealpine, toate având amplasate pe maluri orășele și stațiuni turistice, multe mici și cochete, dar toate extrem de curate, îngrijite, adevărate perle turistice montane, cu hoteluri, pensiuni și un număr extrem de mare de oferte pentru petrecerea concediului în cel mai plăcut și civilizat mod.

Lugano lac și oraș

Lugano lac și oraș

Vaporaș pe Vierwaldstaettersee

Vaporaș pe Vierwaldstaettersee

Lacul Konstanz/Bodensee, unul din cele mai mari ale Europei, înconjurat de trei țări vecine – Austria, Elveția și Germania, se poate lăuda cu a sa Conferință a lacului Bodensee, o societate trinațională, parlamentară, constituiută în 1997 cu scopul menținerii cadrului natural, în mod durabil, la cele mai înalte cote.

Weggis lacul celor  patru cantoane

Weggis lacul celor patru cantoane

Închei acest mic reportaj cu gândul la multele momente de maximă admirație petrecute într-o țară de top, cu oameni prietenoși, ospitalieri, o destinație absolut tabu în vremurile de tristă amintire, dar absolut accesibilă oricărui turist român doritor de a vizita o țară exclusivă și de momente unice.

Zuerich

Zuerich

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult