Acasa MagazinLife Legea care protejează căsătoria între persoanele de același sex, adoptată de Congresul SUA

Legea care protejează căsătoria între persoanele de același sex, adoptată de Congresul SUA

scris de Misu Andrei
67 Afisari

Congresul SUA a adoptat, joi, o lege care protejează căsătoria între persoane de acelaşi sex pe întreg teritoriul ţării, relatează AFP. Liderul de la Casă Albă s-a angajat să o promulge fără întârziere, scrie Agerpres.

NOUA CONSTITUŢIE: Comisia a RESPINS amendamentul ce interzice discriminarea pentru orientare sexuală

Uniunile între persoanele gay sau lesbiene sunt garantate de Curtea Supremă a SUA din anul 2015. Însă, după hotărârea din luna iunie a Înaltei Curţi împotriva avortului, mulţi progresişti sun îngrijorați că şi acest drept ar putea fi pus în pericol.

Curtea Supremă pare deja gata să autorizeze anumite afaceri americane să refuze servirea cuplurilor de acelaşi sex, în numele libertăţii de expresie. Instanţa ar putea tranşa această chestiune în vară.

O majoritate largă a americanilor, inclusiv în rândurile republicanilor, sprijină căsătoria între persoane de acelaşi sex. Însă dreapta religioasă se opune în mare majoritate.

Concret, legea adoptată de Congresul american abrogă legi precedente care defineau căsătoria ca uniunea între un bărbat şi o femeie. În plus, le interzice ofiţerilor de stare civilă, indiferent de statul unde lucrează, să discrimineze cuplurile „din cauza sexului, rase, etniei sau originii lor„.

Ea a fost votată de toţi aleşii democraţi şi de 39 de republicani, în timp ce 169 de membri ai Partidului Republican au fost împotrivă.

„Cred că este o cale proastă de urmat„, a spus alesul republican Jim Jordan, un apropiat al fostului preşedinte Donald Trump.

Textul, intitulat „Legea privind respectarea căsătoriei”, a fost aprobat de Senat în urmă cu o săptămână.

Preşedinta Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, care nu va mai fi în funcţie din luna ianuarie, a salutat că „una dintre ultimele legi” pe care le va semna în poziţia de „speaker” protejează acest tip de uniuni.

În plen, cu câteva minute înainte de vot, ea i-a adus un omagiu lui Harvey Milk, primul consilier municipal din California deschis gay, asasinat în anul 1978.

El le-a spus într-o zi susţinătorilor săi: ‘Am gustat libertatea, nu mă voi întoarce’„, a declarat ea.

Astăzi, Camera Reprezentanţilor este cu mândrie alături de forţele libertăţii, împotriva unei reveniri în trecut„, a declarat Nancy Pelosi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS