Acasa MagazinLife Legendele Crăciunului – Motivul nasului roşu al lui Rudolph (studiu)

Legendele Crăciunului – Motivul nasului roşu al lui Rudolph (studiu)

scris de Laurentiu Banches
123 Afisari

Într-un nou studiu, cercetători din Norvegia şi Olanda au încercat să găsească o explicaţie ştiinţifică pentru culoarea roşie a nasului renului Rudolph.

Legendele Crăciunului: Motivul nasului roşu al lui Rudolph - studiu (foto: holidays.journalregister.com)

Pentru acest studiu, oamenii de ştiinţă au analizat cu ajutorul unui microscop mucoasa nazală a cinci oameni clinici sănătoşi, a doi reni şi a alţi şase indivizi care aveau proliferări nazale non-canceroase. Nasurile renilor au de 25 de ori mai multe vase de sânge decât cele ale oamenilor. Aceste vase de sânge asigură destul de multe celule care transportă oxigenul şi ajută la reglarea temperaturii cuprului, au arătat cercetările bazate pe realizarea unor imagini cu infra roşu ale unui ren ce tocmai fusese supus la o serie de exerciţii fizice.

În studiul prezentat de descoperă.ro, cercetătorii au precizat că „Nasul lui Rudolph este roşu deoarece este bogat alimentat cu celule roşii, cuprinzând o microcirculaţie extrem de densă şi fiind adaptat, din punct de vedere anatomic şi fiziologic, pentru realizarea sarcinilor de zbor”. Ei au estimat că pentru a putea furniza cadouri pentru toţi copiii din cele 100 de milioane de case din întreaga lume în care se sărbătoreşte acest eveniment, el ar trebui să călătorească cu o viteză de 1.000. de kilometri pe secundă. La asemenea viteze, renii, Moşul, elfii cadourile şi sania ar fi vaporizaţi de frecarea cu aerul. De aceea, Rudolph ar trebui să elibereze un scut ionic pentru a se proteja atât pe el, cât şi pe restul tovarăşilor de drum, sau să exploateze găurile din continuumul spaţiu-timp, astfel încât ei să poată să călătorească între dimensiuni şi să livreze cadourile.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult