Acasa MagazinLife Licența ziarului independent rus Novaia Gazeta a fost anulată: „O lovitură politică”

Licența ziarului independent rus Novaia Gazeta a fost anulată: „O lovitură politică”

scris de Misu Andrei
116 Afisari

O instanță rusă a revocat, luni, licența de presă a ziarului Novaia Gazeta, după ce autoritatea de monitorizare a presei din Rusia, Roskomnadzor, a învinuit publicația că nu a oferit documente legate de o schimbare de proprietate în anul 2006, relatează Reuters.

În fața instanței, redactorul-șef Dmitri Muratov, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a afirmat că hotărârea a fost „o lovitură politică, fără nici cel mai mic temei juridic”.

În plus, redactorul-șef a afirmat că publicația va face apel.

Novaia Gazeta, un pilon al scenei media din Rusia încă de la fondarea sa în anul 1993, cu bani proveniți din premiul Nobel pentru Pace oferit ultimului lider al URSS Mihail Gorbaciov, și-a întemeiat o nișă ca principal organ de investigație din Rusia, în timp ce libertățile presei au fost treptat reduse.

În luna martie, ziarul și-a întrerupt operațiunile în Rusia după ce a fost atenționat că a încălcat legile recent adoptate, care impun o cenzură strictă a relatării conflictului din Ucraina.

De atunci, personalul a creat un nou organ de presă online în Europa, ale cărui publicații au fost blocate de autoritățile ruse.

Dmitri Muratov a condus, sâmbătă, cortegiul funerar al fostului președinte sovietic, Mihail Gorbaciov, finanțatorul și prietenul său.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult