Acasa MagazinLife Lista cadourilor primite de familia regala brtianicǎ ȋn 2013

Lista cadourilor primite de familia regala brtianicǎ ȋn 2013

scris de Laurentiu Banches
0 afisari

Familia regală britanică a publicat lista cadourilor primite oficial în 2013, printre cele mai ciudate numǎrȃndu-se un pitic de grădină, o turtă dulce în formă de catedrală sau o machetă din ciocolată a castelului Windsor.

Lista cadourilor primite de familia regala brtianicǎ ȋn 2013 (foto: historyguy.com)

Lista oficialǎ publicatǎ de serviciile palatului Buckingham și Clarence House, menționeazǎ cǎ regina Elisabeta a II-a primit anul trecut peste 70 de cadouri, printre care portretul său gravat în trunchiul unui copac, oferit de un parlamentar din Sri-Lanka, și un abonament la metroul londonez tipărit cu ocazia celei de-a 150-a aniversări a transportului subteran din capitala britanică.  Președintele Emiratelor Arabe Unite (EAU), șeicul Khalifa Bin Zayed, i-a dăruit reginei o ramă foto de aur, bătută cu pietre prețioase, fixată pe un ou de struț, precum și un colier de perle naturale din Golf. Președintele croat Ivo Jospiovici i-a oferit suveranei trei sticle de vin, iar firma de dulciuri Mars, o machetă din ciocolată a castelului Windsor.

Cadourile pot fi refuzate dacă sunt considerate nepotrivite sau dacă „l-ar putea face pe membrul familiei regale să se simtă dator”. Cadouri personale pot fi considerate doar cele cu o valoare mai mică de 150 de lire sterline (180 de euro).  Prințesa Anne a primit anul trecut, printre altele, un pitic de grădină și un îngeraș de plastic, iar prințul Andrew, duce de York, un coș de ciocolată, rahat turcesc, șampanie, ceai, o turtă dulce în formă de catedrală, pricomigdale și un urs de ciocolată.Prințul Charles, care împlinit 65 de ani în timpul vizitei oficiale în India, a primit acolo câteva cutii cu ceai, statuete reprezentând elefanți și o sticlă de parfum. Potrivit Agerpres, Michele Obama, prima doamnă a SUA, i-a oferit prințului Harry, cu ocazia vizitei acestuia la Casa Albă din luna mai, un bluzon de piele maro, model pentru piloți.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult