Acasa MagazinLife Lucruri şocante pe care nu le ştiai despre mâncarea din comerţ VIDEO

Lucruri şocante pe care nu le ştiai despre mâncarea din comerţ VIDEO

scris de L.M.
27 afisari

Lucruri şocante pe care nu le ştiai despre mâncarea din comerţ. Un videoclip care compilează informaţii despre diverse produse alimentare care nu sunt sănătoase arată ce conţine carnea tocată din hamburgeri şi cea din crenvurşti, precum şi de ce nu ar trebui să ne încredem prea mult în creveţi sau în cireşele conservate.

Lucruri şocante pe care nu le ştiai despre mâncarea din comerţ

Lucruri şocante pe care nu le ştiai despre mâncarea din comerţ

Clipul, realizat de site-ul Buzzfeed, este bazat pe două articole ale aceleiaşi platforme care avertizează în privinţa celor mai consumate produse alimentare, transmite Mediafax.

Hamburgerii. 70 la sută din carnea tocată de pe piaţă conţine un produs din carne de vită procesat („pink slime”) îmbibat în amoniac. „Pink slime” constă într-un amestec de resturi de carne care mai demult erau considerate bune de consum doar ca mâncare pentru câini.

Puii crescuţi în fabrică sunt hrăniţi cu arsenic pentru a avea carnea mai roz.

Crenvurştii din hotdog. Aceştia conţin conţin resturi de carne, grăsime, amestec de cereale, alcătuit la rândul lui din firimituri de pâine, ovăz şi făină.

Mierea cumpărată din comerţ este, în majoritatea cazurilor, lipsită de polen, fiind bazată în principiu pe aditivi şi pe sirop de porumb.

Iaurtul grecesc. Popular şi în România, iaurtul grecesc se obţine printr-un proces care lasă în urmă milioane de kilograme de deşeuri.

Creveţii. Dintre toate zonele în care se consumă fructele de mare, Statele Unite, de exemplu, importă 86 la sută din cantitatea totală, dar doar o cantitate de 0,1 la sută din cea totală este verificată în privinţa contaminării chimice. În 2004, în urma unor controale aleatorii a 34 transporturi de creveţi, s-a descoperit că şase dintre acestea conţineau chimicale cancerigene.

Cireşele Maraschino. Conservate în zahăr şi folosite ca decoruri în cocktailuri şi produse de cofetărie şi gelaterie, cireşele Maraschino trec prin următorul proces: sunt decolorate, marinate în sirop de porumb şi apoi vopsite din nou în roşu.

În plus, brânza rasă din comerţ conţine fâşii de celuloză din lemn.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult