Acasa MagazinLife Lumea fierbe, iar Mos Craciunii au congres

Lumea fierbe, iar Mos Craciunii au congres

scris de Ziua Veche
2 afisari

.Mos Craciunii din toata lumea sunt intrunesc in Danemarca, la Bakken, intre 19-21 iulie, pentru Congresul mondial al Mosilor Craciuni, organizata de catre fundatia “Santa Claus din Groenlanda”, singura care ii autorizeaza pe Mosi.

Fundatia a fost infiintata in 1991, cu sprijinul Postei din Groenlanda, al TELE Greenland si al Biroului National de Turism din Groenlanda. In Groenlanda exista si o scoala a Mosilor Craciuni, ai carei absolventi, devin, automat, Mosi Craciuni autorizati, informeaza Agerpres.

Mos Craciun nu poate, totusi, sa fie in acelasi moment in mai multe locuri.  Pentru a depasi acest handicap, Mosul isi alege reprezentanti, care sa ii promoveze interesele si sa il inlocuiasca in misiunea de pe 25 decembrie.

Pentru autorizare, Mosii trebuie sa treaca de o serie de teste deloc usoare. Generozitatea este una din calitatile incontestabile ale mosului, asa ca una din probe este colectarea unei sume cat mai mare de bani pentru ajutorarea celor nevoiasi.

La mijlocul verii, dupa ce au obtinut autorizatia, 120 de Mosi Craciuni organizati in asociatii locale, isi iau valiza si se deplaseaza in Danemarca, pentru a schimba opinii cu omonimii din alte tari si pentru a trasa liniile directoare ale sezonului de iarna ce se apropie cu pasi repezi.

Pe langa intrunirile oficiale, ei participa la o parada si au parte de o baie pe cinste, in mare.

In ultima zi a Congresului este desemnat ‘Mosul Craciun al anului’, care se va deplasa in Finlanda. La inchiderea manifestarii, are loc un bal al Mosilor Craciuni, la care participa, pe langa Mosii autorizati, oameni obisnuiti.

0 comentariu

IVAN 19-09-2010 - 13:41

Sunt ele mai zgrunturoase la pipait, dar merg ca unse.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS