Acasa MagazinLife Madeleine McCann: Moartă sau vie – ambele ipoteze valabile

Madeleine McCann: Moartă sau vie – ambele ipoteze valabile

scris de Laurentiu Banches
55 afisari

Anchetatorii britanici care se ocupă de cazul fetiţei dispărute în Portugalia în 2007 susţin că au noi informaţii care ar putea duce la găsirea acesteia.

Madeleine McCann la 4(stanga) si 9(dreapta) ani (foto:bbc.co.uk)

Detectivul care conduce investigaţia, Andy Redwood a anunţat pentru bbc.co.uk că echipa sa formată din 28 de poliţişti investighează nu mai puţin de 195 de surse de informaţii pentru găsirea fetiţei Madelein McCann care a dispărut cu câteva zile înainte de aniversarea a 4 ani în Mai 2007, într-o vacanţă cu familia în Portugalia. Acesta a declarat că sunt şanse ca aceasta să fie în viaţa, dar şi să fie de mult moartă.

Iniţial, în acest caz au fost anchetaţi şi părinţii Kate şi Gerry McCann îndeosebi de către poliţia portugheză care însă a încheiat această investigaţie în 2008, achitându-i de orice capăt de acuzare pe cei doi părinţi. Poliţia britanică a continuat însă investigaţiile cheltuind din 2007 şi până acum aproape 3 miliaone de euro pentru cercetări şi anchete. Întrucât se apropie aniversarea a 9 ani a fetiţei pe 12 Mai, poliţiştii au eliberat o imagine a lui Madeleine reprezentată virtual la vârsta de 9 ani şi creată în colaborare cu familia.

Detectivul Redwood a spus că până în prezent a realizat 7 vizite în Portugalia şi colaborează cu ofiţeri ai forţelor de poliţiei, în afară de cei 28 de detectivi sus amintiţi sosiţi din Marea Britanie. El ţine mereu legătura cu părinţii fetei şi a apelat de câteva ori şi la ajutorul autorităţilor spaniole. Kate şi Gerry McCann au făcut tot posibilul să menţină cazul în atenţia mass-media, publicând chiar o carte despre evenimentele petrecute şi apărând la show-ul lui Oprah.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult