Maestrul judoka Vladimir Putin a primit al 8-lea "dan" | Ziua Veche
Acasa MagazinLife Maestrul judoka Vladimir Putin a primit al 8-lea „dan”

Maestrul judoka Vladimir Putin a primit al 8-lea „dan”

scris de Laurentiu Banches
5 afisari

La câteva zile după ce liderul de la Kremlin a împlinit 60 de ani, Federaţia Internaţională de Judo (FIJ) i-a atribuit acestuia al 8-lea „dan” în sportul în care este maestru.

Vladimir Putin judo

Maestrul judoka Vladimir Putin a primit al 8-lea „dan”

Preşedintele FIJ, Marius Vizer, a anunţat, potrivit Agerpres, că pentru FIJ şi „pentru întreaga comunitate de judo este o mare onoare să aibă printre reprezentanţii săi o personalitate de asemenea rang înalt, cu o astfel de reputaţie şi un astfel de statut”. Vizer a adăugat că preşedintele rus Vladimir Putin este un promotor al valorilor judo-ului în lume, iar distincţia este pe deplin meritată.

În total, în judo există zece grade de măiestrie numite ‘dan’. Vladimir Putin are titlul de maestru în judo, fiind de asemenea pasionat şi de karate, înot şi hochei. Liderul de la Kremlin a celebrat duminică, 7 octombrie, cea de-a 60-a zi de naştere în laudele susţinătorilor care aplaudă meritele şi forma fizică de invidat pentru această vârstă.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult