Acasa MagazinLife Mamaia a văzut-o și pe asta. Radu Mazăre-Ștefan cel Mare

Mamaia a văzut-o și pe asta. Radu Mazăre-Ștefan cel Mare

scris de L.M.
39 afisari

Mii de turiști au participat, sâmbătă seară, în piațeta Cazinoului din stațiunea Mamaia, la un spectacol al cărui protagonist a fost primarul Constanței, Radu Mazăre, acesta interpretând rolul domnitorului Moldovei, Ștefan cel Mare, în cadrul unei scenete în care au fost prezentate momente istorice semnificative din timpul domniei acestuia.

Carele alegorice ale cluburilor au defilat având în frunte carul Primăriei Constanța, pe care, la această ediție a Carnavalului de la Mamaia, Mazăre s-a aflat călare pe un armăsar alb, din alaiul său făcând parte personaje precum frații Jderi, boierul Movilă, paharnicul Ulea, mama lui Ștefan cel Mare în interpretarea Irinei Loghin, dar și Vrâncioaia — rol jucat de Maria Cârneci.

Spectacolul organizat pe scena special amenajată în Piațeta Cazinoului a început cu Irina Loghin, care a cântat o piesă dedicată memoriei domnitorului Ștefan cel Mare. După sceneta istorică, spectacolul a fost continuat de dansatoarele care au coborât de pe carele alegorice.

Înainte de a părăsi scena, Radu Mazăre le-a mulțumit tuturor celor care au făcut posibilă organizarea spectacolului.

„În primul rând vreau să le mulțumesc reginelor cântecului și portului popular românesc, doamnelor Irina Loghin și Maria Cârneci, care și-au dorit din tot sufletul să fie alături de mine și de noi la acest spectacol, (…), cascadorilor de la Buftea, care ne-au învățat să ne luptăm și să ne purtăm ca niște oșteni adevărați, (…), salvamarilor, care, întotdeauna, în afară de treburile pe care și le fac pe apă ca să vă salveze viețile, ne ajută și în aceste spectacole, (…), lui Dimitris, care este un cetățean grec de origine, din Constanța, cel care ne face carele alegorice, (…), celor de la FashionTV (…) care au făcut posibil acest spectacol, (…) celor de la comunitatea turco-tătară care au venit aici cu costumele lor, cu dansurile lor tradiționale”, a afirmat primarul Constanței.

Radu Mazăre a spus că vrăjmășia dintre neamuri care era pe vremea lui Ștefan cel Mare nu mai există în prezent, cu excepția vrăjmășiei „băgate” de politică în neamul românesc.

„Dacă acum 500 de ani era vrăjmășie între neamuri și între credințe, acum nu mai este așa. În Dobrogea trăim cu toții, români, greci, turci, machedoni, tătari, în bună pace. Din păcate, însă, în neamul românesc, politica a băgat vrăjmășie”, a afirmat Mazăre.

2 comentarii

salut 03-08-2014 - 14:17

Si?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult