Acasa MagazinLife Marcel Ciolacu: „Socares, prala?”

Marcel Ciolacu: „Socares, prala?”

scris de C.S.
357 Afisari

A început campania electorală, pe acorduri de vioară. A spus-o chiar Marcel Ciolacu. Startul l-a dat Partida Romilor.  Lideri importanți ai politicii românești au fost la Congresul Partidei Romilor, din București. Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor au vorbit în fața a peste 4000 de romi reuniți la Sala Palatului. 

Marcel Ciolacu a rămas surprins de organizarea „exemplară”, glumind că „și PSD-ul mai are de învățat”. Ciolacu i-a salutat pe romi în limba lor: Socares, prala? (ce faceți, fraților? – n.r.), că doar e „din Buzău, nu din Beijing”, după cum a spus în debutul discursului.

Partidul Social Democrat a fost și este și vă va fi un partener serios și onest. Suntem alături de dumneavoastră încă din 1990 și știți foarte bine că mai toate deciziile bune pentru romi s-au adoptat în timpul guvernărilor PSD, le-a spus președintele PSD.

Marcel Ciolacu a continuat dând exemplul strategiei privind îmbunătățirea situației romilor, care a fost adoptată în anul 2001, de Cabinetul Adrian Năstase.

Vă dau un singur exemplu în anul 2001, pe guvernare a PSD a fost adoptată prima strategie a Guvernului României pentru îmbunătățirea situației romilor. Dincolo de asta, vedem și astăzi că avem în guvern secretar și subsecretar de stat romi, consilieri în prefecturi, câțiva primari, dar și sute de consilieri locali romi aleși pe listele Partidului Social Democrat.

Președintele PSD a deschis ușile partidului și mai mult pentru reprezentanții romilor pe listele social-democraților.

Eu vă propun astăzi să avem mai mulți în toată țara, dar în același timp vă spun că trebuie să apărăm și ceea ce avem, pentru că mesajele populiste și mincinoase bântuie ca niște stafii prin diverse comunități. V-au mințit. Facem legi ca să furăm copiii și vedeți bine că nu s-a întâmplat.

Dar, Marcel Ciolacu cere și ceva la schimb: îmbunătățirea statutului femeii în comunitățile rome.

E timpul să vă cer și eu ceva. Vreau ca împreună cu voi și cu toți cei din sală să schimbăm ceva extrem de important: statutul femeii rome în unele comunități. Este mare nevoie de acest lucru. Toată societatea românească are multe de îmbunătățit aici, așa că vă rog să nu o luați ca pe o critică neprietenoasă. E o propunere extrem de serioasă și un angajament comun pentru a găsi soluții la o problemă comună. Sunt convins că vom reuși, așa cum am reușit în ultima perioadă, să dăm și o dimensiune externă temelor legate de romi, a mai spus președintele PSD la congresul romilor.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS