Acasa MagazinLife Marea Britanie: Chelneri cu diplome de la Oxford

Marea Britanie: Chelneri cu diplome de la Oxford

scris de Marius Bâtcă
4 afisari

Există absolvenţi ai Universitaţii Oxford care nu îşi pot gasi un loc de muncă pe specializarea lor.

chelner

foto: thepunch.com.au

O zecime dintre absolvenţii Universitaţii Oxford nu îşi pot găsi un loc de muncă după specialitatea urmată, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de universitate, relatează marţi The Telegraph, citat de Moldpres.

Pentru prima oară, universitatea britanică Oxford publică detalii cu privire la ocuparea forţei de muncă în rândul absolvenţilor săi. Conform rezultatelor cercetării sociologice, 200 dintre cei 3.500 de absolvenţi care şi-au furnizat datele nu au putut să obţină un loc de muncă conform specialităţii lor în decurs de şase luni după absolvirea facultăţii.

În prezent, cele mai cautate locuri de muncă printre absolvenţii de Oxford sunt profesii precum analişti financiari şi de investiţii, agenţi de vânzări, consultanţi şi chiar chelneri. În Marea Britanie somajul este în prezent de 25 la suta. La nivelul Universităţii Oxford această cifră este de 6 la suta, dar variază în funcţie de facultate. De exemplu, o cincime dintre absolvenţii care au studiat arheologia clasică şi istoria antică au declarat că erau şomeri la şase luni după ce au părăsit Universitatea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult