Acasa MagazinLife Marele cutremur, prima lovitură a Superlunii din 19 martie?

Marele cutremur, prima lovitură a Superlunii din 19 martie?

scris de A.P.
21 afisari

Cutremurul devastator de 8,9 grade Richter are loc cu doar opt zile înainte ca luna să atingă cel mai apropiat punct de Pământ din 1992 încoace.

Cutremurul din Japonia, prima lovitură a Superlunii din 19 martie?Fenomenul astronomic, poreclit deja “Superluna”, a iscat o adevărată furtună pe internet. Au fost prevestite evenimente apocaliptice,  tulburări mari ale vremii, cutremure şi erupţii vulcanice. Chiar dacă printre aceste voci alarmiste nu se află nici un om de ştiinţă recunoscut, rezultatul viral al profeţiilor astrologilor, ghicitorilor şi sectanţilor, a fost cel al unui tsunami.

Astronomii calificaţi au încercat să tempereze efectele proorociilor catastrofice. Ei au spus că singurul efect al “Superlunii” vor fi fluxuri şi refluxuri puţin mai mari decât de obicei. Altfel, dacă vor fi totuşi cataclisme în această perioadă, ele s-ar fi produs oricum, cu sau fără “Superlună”.

“Dacă te străduieşti, poţi asocia cronologic aproape orice dezastru natural sau alt eveniment cu orice de pe cer: comete, planete, soare. Amintiţi-vă că, în trecut, am fost ameninţaţi că alinierea planetelor va muta soarele din loc. Totdeauna, astrologii fac din ţânţar armăsar”, a declarat astronomul australian David Reneke.

Statisticile ultimilor ani în care s-au înregistrat “Superluni” le dau totuşi apă la moară catastrofiştilor: în 1955, 1974,1992 şi în 2005 s-au înregistrat fenomene meteorologice extreme. Tsunami-ul care a ucis sute de oameni în Indonezia a avut loc cu doar două săptămâni înainte de “Superluna” din ianuarie 2005. Iar în ziua de Crăciun a lui 1974, ciclonul Tracy a devastat oraşul Darwin din Australia.

Acum, mega-cutremurul din Japonia nu face decât să toarne gaz peste focul profeţiilor apocaliptice.

Pe 19 martie, luna se va afla la punctul de pe orbita sa circumterestră, numit “perigeu”. “Perigeul” este punctul de pe orbita unui satelit sau al unui astru aflat la cea mai mică distanţă de Terra, în opoziţie cu „apogeul”, punctul cel mai îndepărtat de pe orbită. Sâmbăta viitoare, Luna se va afla la doar 356.577 de kilometri de Pământ, cea mai mică distanţă de 19 ani încoace.

7 comentarii

Arhimede 11-03-2011 - 14:40

Singurul efect se va observa la fluxul si refluxul marilor si oceanelor.
In rest palavre.

Nashu 11-03-2011 - 15:11

Pana cand sa mai suportam?
Nu vedeti ca pana si Luna a ajuns la concluzia ca suntem in cea mai grava criza, condusi de cel mai prost guvern din ultimii 19 ani.
Ajunge! Mega-cutremurul din Japonia e copil mic pe langa ce-om face noi. Sa mobilizam toti maidanezii (si pe aia scopiti de Oprescu), in piata Victoriei, sa hauleasca la Super-Luna. Marean sa-i doteze cu tricouri rosii (de-alea de poarta Pontacu’) ca Super-Luna, cu moaca lui Che Guevara hlizindu-se la Super-Luna.
Sa curga sange (ca oricum curge, odata pe Super-Luna…)
Luna se va afla la numai 356.577km de Terra – adica de noi toti. Suficient de aproape ca sa treaca motiunea de cenzura?

Huhu Ciu 11-03-2011 - 16:05

Nashule portocaliu-basist-pedelist NU ESTI SANATOS LA MINTE!

Marinica Padurica 11-03-2011 - 16:20

ce satan este o superluna ?!??!

MegaMuc 11-03-2011 - 16:21

O lună roz din fier cu luminițe!

Ce jurnalismu’ lu’ Puțifer este acesta, mă?

SUPERLUNA din 19 martie?!? SUPER LUNA?!? Voi recitiți aberațiile scrise?

MegaLunaAlbastraPortocalieSiRosie 18-03-2011 - 19:09

MegaMuc te uiti la Robotzi:)) Nu-i asa ca-i tare:D

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult