Acasa MagazinLife Marmotele se contrazic în privința sosirii primăverii

Marmotele se contrazic în privința sosirii primăverii

scris de L.M.
12 afisari

În mod tradițional, marmotele prezic în Statele Unite venirea primăverii, însă luni ele nu au fost de acord: cea din Pennsylvania a anunțat încă șase săptămâni de iarnă, iar marmota din New York a prezis sosirea rapidă a anotimpului următor.

Punxsutawney Phil Makes Annual Forecast On Groundhog DayPhil, marmota din Punxsutawney (Pennsylvania, est), cea mai celebră din toate, și-a văzut umbra după ce a fost trezită în cadrul ceremoniei tradiționale anuale, care datează din 1887, a anunțat Bill Deeley, șef al clubului ”Punxsutawey Groundhog Club’, menționat de AFP. Concluzia — încă șase săptămâni de iarnă.

În schimb Chuck, marmota mai puțin celebră de la grădina zoologică din Staten island (New York), nu și-a văzut umbra, ceea ce anunță venirea rapidă a primăverii. ‘Chuck, vreau să îți mulțumesc pentru această veste bună’, i-a spus primarul Bill de Blasio, care a prezidat ceremonia, în contextul în care orașul a fost afectat luni de ninsori și ploi soldate cu polei. În acest an, Chuck a făcut prezicerea într-o cutie transparentă fiindcă în 2014 primarul a scăpat din mâini marmota, care a murit după câteva săptămâni.

O a treia marmotă, Chuckles, din Manchester (Connecticut, nord-est) și-a văzut și ea umbra luni, lăsând să se înțeleagă că iarna va mai dura.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult