Acasa MagazinLife Mesaj fals privind moartea lui Gorbaciov

Mesaj fals privind moartea lui Gorbaciov

scris de D.P.
11 afisari

Un jurnalist italian a creat un cont de Twitter cu numele noului şef al diplomaţiei germane, Frank-Walter Steinmeier, şi a postat un mesaj fals privind moartea ultimului lider al fostei Uniuni Sovietice, Mihail Gorbaciov, anunţă Gazeta.ua.

gorbaciov

După ce “a murit”, Gorbaciov anunţă că se simte bine

Mesajul „Veşti proaste. În urmă cu cinci minute a murit preşedintele (fostei) Uniuni Sovietice Mihail Gorbaciov” a fost publicat marţi, în jurul orei 13.32 GMT (15.32, ora României) şi ulterior a apărut în mai multe publicaţii din Rusia şi Ucraina.

La o jumătate de oră după această postare, a fost publicat un alt mesaj: „Acest cont este fals şi a fost creat de jurnalistul italian Tommasso Debenedetti”, informează Gazeta.ua.

Debenedetti este cunoscut pentru publicarea mai multor informaţii false. Astfel, anterior el a anunţat „moartea” mai multor personalităţi, inclusiv a fostului papă Benedict al XVI-lea şi a preşedintelui sirian Bashar al-Assad. Un purtător de cuvânt al lui Gorbaciov a dezminţit marţi, pentru pentru postul rus de radio Ecoul Moscovei, informaţiile despre moartea ultimului preşedinte al fostei Uniuni Sovietice.

„El (Gorbaciov) nici nu ştia nimic despre faptul că a fost «înmormântat» din nou”, a declarat Dmitri Muratov, redactorul ziarului rus Novaia Gazeta, citându-l pe acest purtător de cuvânt.

Zvonuri privind moartea lui Gorbaciov au apărut şi în august, pe conturile de Twitter ale unei agenţii de presă publice ruse, atacate de hackeri. Atunci, Gorbaciov a dezminţit aceste zvonuri. „Speră degeaba. Trăiesc şi mă simt bine”, a declarat Gorbaciov, în vârstă de 82 de ani, pentru Novaia Gazeta, la care este acţionar.

Foarte respectat în Occident, părintele Perestroikăi este mult mai puţin respectat de majoritatea concetăţenilor săi, care îl învinovăţesc de destrămarea fostei Uniuni Sovietice şi de haosul economic şi social care au urmat.

Gorbaciov întreţine, în ultimii ani, relaţii delicate cu actualul preşedinte rus Vladimir Putin, pe care l-a criticat în numeroase rânduri pentru regrese în domeniul democraţiei şi l-a îndemnat să predea puterea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult