Acasa MagazinLife Metoda prin îndrăgostire. Prietenul tău poate fi un Loverboy!

Metoda prin îndrăgostire. Prietenul tău poate fi un Loverboy!

scris de M.A.
5 afisari

Metoda prin îndrăgostire: Prietenul tău poate fi un Loverboy! Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane trage un semnal de alarmă asupra tehnicii de recrutare a tinerelor de către reţelele de trafic de persoane.

ANTIP

ANITP, instituţia publică cu atribuţii de coordonare, evaluare şi monitorizare la nivel naţional a aplicării politicilor în domeniul traficului de persoane, atrage atenţia asupra acestei metode internaţionale – „loverboy”. Aceasta este utilizată şi în România, ţară de origine, iar adolescenţii trebuie să fie informaţi cu privire la pericolele ascunse din comunitate.

În perioada 12 septembrie – 18 octombrie (Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane) ANITP va implementa o campanie de informare desfăşurată la nivel naţional.

Prin intermediul celor 15 centre regionale se va lansa campania de informare şi conştientizare a metodei de recrutare denumită „loverboy”. În cadrul campaniei, vor fi prezentate, în instituţiile de învaţământ din toată ţara, în special în licee, diferite cazuri ale unor victime ale acestor “loverboys”. Totodată, va fi prezentat şi filmul “Loverboy”, regizat de Cătălin Mitulescu, care este inspirat din poveşti reale ale victimelor traficului de persoane.

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane avertizează că această problemă este una la nivel naţional şi internaţional, existând din ce în ce mai multe astfel de cazuri. Tinerele trebuie să fie informate cu privire la tehnica menţionată mai sus şi să realizeze primejdiile unei relaţii cu un “loverboy”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult