Acasa MagazinLife Metode de a scǎpa de stres ȋn perioada Sǎrbǎtorilor

Metode de a scǎpa de stres ȋn perioada Sǎrbǎtorilor

scris de Laurentiu Banches
6 afisari

Perioada din timpul sărbătorilor este o sursă suplimentară de stres, însă există o serie de metode simple, care ţin de un stil de viaţă sănătos.

Metode de a scǎpa de stres ȋn perioada Sǎrbǎtorilor (Foto:northdelawaremagazine.com)

S-a demonstrat că râsul eliberează de stres, stimulează circulaţia sangvină, relaxează muşchii, întăreşte sistemul imunitar şi alină durerea, potrivit studiului prezentat de huffingtonpost.com. Într-un studiu efectuat pe şoareci, cobaii care făcuseră mişcare au arătat un nivel de anxietate mai redus decât ceilalţi, când au primit brusc o baie rece, fapt ce arată că creierul este mai bine pregătit să facă faţă stresului dacă organismul a avut parte de mişcare. Exerciţiile fizice practicate regulat contribuie la relaxare şi îmbunătăţesc tonusul organismului.

Numeroase studii au demonstrat efectele terapeutice ale muzicii, iar dacă, în plus, ascultaţi şi piesele preferate, efectele benefice se dublează. Ȋn cazul ȋn care nu vǎ simțiți confortabili ȋn aglomerație, atunci nu vă faceţi cumpărăturile de sǎrbǎtori ȋn momente ȋn care sunt mulți clienți.  Exerciţiile de autoliniştire – precum, rostirea unor mantre ca „Totul va fi în ordine” şi „Voi lua acest examen” – reduc anxietatea şi sporesc şansele de reuşită, setând creierul pentru succes.

De asemenea, un program de somn regulat protejează împotriva bolilor de inimă, de cancer şi de alte probleme cronice de sănătate şi vă menţine activ pe parcursul zilei. Planificaţi-vă sarcinile cu atenţie, gândindu-vă cât timp trebuie să acordaţi fiecărui obiectiv, în ordinea priorităţii, şi mai ales nu cedaţi tentaţiei de a pierde timpul pe internet.

Din când în când, este în ordine să spuneţi nu, pentru a vă asigura că nu vă încărcaţi cu responsabilităţi pe care ştiţi că nu le veţi putea respecta. Fiţi siguri că nu se va supăra nimeni. Nu se va întâmpla nimic dacă nu răspundeţi la toate apelurile, e-mailurile şi mesajele primite pe telefonul mobil. Astfel, faceţi un efort conştient şi închideţi-vă telefonul şi computerul pentru o anumită perioadă de timp în fiecare zi

1 comentariu

- - प्रिंस Parpanghel Carpathian LORD 27-12-2013 - 12:53

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult