Acasa MagazinLife Micul dejun al lui Hitler

Micul dejun al lui Hitler

scris de Ziua Veche
5 afisari

Este, poate, dificil să îţi imaginezi că unul dintre cele mai monstruoase personaje ale istoriei se dădea în vânt după feliile de pâine unse cu marmeladă, pe care le devora, pofticios, în fiecare dimineaţă. Şi totuşi, acesta este numai unul dintre secretele vieţii private a Furher-ului, scos recent la iveală în urma unei recenzii a documentelor deţinute de Britain’s National Archives.


Detaliile despre preferinţele culinare de dimineaţă ale lui Adolf Hitler au parvenit în urma declaraţiilor unui dezertor austriac, în vârstă de doar 19 ani (în 1944), identificat ulterior a fi Schuetze Oberning, una dintre gărzile de corp SS ale dictatorului.Oberning declara Aliaţilor că Hitler se trezea în fiecare dimineaţă fix la ora 10, dupa care bea cafea şi mânca, invariabil, câteva felii de pâine neagră unse din belşug cu marmeladă.

Raportul întocmit de dezertorul austriac are 83 de file şi este intitulat Furhergebiet. Ţinut secret până de curând, raportul este analizat de experţi, care declară că materialul cuprinde numeroase detalii referitoare la personalitatea paranoică a lui Hitler.

Sursa: descopera.ro.

0 comentariu

nimeni 21-09-2010 - 21:01

e simplu. criza asta se exprima prin numarul celor care nu mai pot sa-si plateasca ratele la banci. nimic altceva nu este atat de important.

unde se va ajunge? hm, e fff dificil de-a da un raspuns. parerea mea este ca nu-i intamplatoare situatia de acum. nu a venit asa tam-nesam.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult