Mioveni, "Hollywood-ul roşu": Numele scris cu litere uriaşe | Ziua Veche
Acasa MagazinLife Mioveni, „Hollywood-ul roşu”: Numele a fost scris cu litere uriaşe pe un deal

Mioveni, „Hollywood-ul roşu”: Numele a fost scris cu litere uriaşe pe un deal

scris de Laurentiu Banches
16 afisari

Autorităţiile din Mioveni au copiat modelul Hollywood şi au scris cu litere gigant numele localităţii, pe creasta unui deal, diferenţa faţă de celebra construcţie fiind culoarea, aceştia alegând roşu.

Mioveni, „Hollywood-ul roşu”: Numele a fost scris cu litere uriaşe pe un deal

Directorul Servicii edilitare Mioveni, Nicolae Tudose a precizat pentru rtv.net, că „Lungimea totală a acestui ansamblu este de 35 de metri, literele au o înălţime de 4 metri.”, adăugând că această construcţie a fost considerată utilă ca „să ne identificăm ca oraş”. Mioveni nu este însă  primul oraş din România cu o astfel de construcţie.

Braşovul are un simbol asemănător cu cel de la Hollywood. Literele montate în 2004 pe Tâmpa au fost smulse de vânt, iar numele de astăzi al oraşului a fost montat pe munte în 2006, la aproape o mie de metri altitudine. Un simbol similar a fost montat şi pe Dealul Cetăţii din Deva. Numele Devei a fost scris prima dată în anul 1998. Literele sunt situate la 85 de metri deasupra oraşului, astfel că ele pot fi observate de la distanţă.

Autorităţile din România au copiat faimosul însemn al Hollywoodului, ridicat în anul 1923. Iniţial acesta a avut ca scop promovarea proiectelor imobiliare din zonă, însă în prezent este un simbol al cetăţii filmului, cunoscut pe toată planeta.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult