Acasa MagazinLife Monedă din aur de 10 kg, vândută la licitaţie în Beijing

Monedă din aur de 10 kg, vândută la licitaţie în Beijing

scris de M.A.
2 afisari

Cea mai mare monedă din aur emisă vreodată de China, cu o greutate de 10 kg, a fost vîndută la o licitaţie din Beijing pentru suma de 7,70 milioane de yuani, echivalentul a 1,18 milioane de dolari, informează Xinhua.

Moneda de 10 kg vanduta in China (foto cbpm.cn)

Moneda de 10 kg vanduta in China (foto cbpm.cn)

Moneda a fost scoasă la licitaţie de către China Guardian Auctions Co. Ltd. şi vândută sâmbătă, după numai două runde, transmite Moldpres. Emisă în anul 2000, este cea mai grea monedă bătută de către monetăria Republicii Populare Chineze după 1949, anul primelor emisiuni monetare din aur şi argint, a afirmat Guo Xueguang, manager în cadrul Guardian Auctions. Moneda are 99,99% aur, valoarea de 30.000 yuani (circa 4.600 dolari) şi combină însemne moderne şi tradiţionale, ceea ce o face extrem de valoroasă pentru colecţionari, a adăugat reprezentantul casei de licitaţie. Monedele din aur şi argint au devenit extrem de atractive în ultimii ani datorită preţului în creştere şi rezistenţei la inflaţie.

Potrivit Guiness World Records, cea mai mare monedă din aur cântăreşte 100 kg, a fost emisă de Canada în 2007 şi are o valoare de circulaţie de un milion de dolari canadieni (900,375 milioane dolari americani).

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult