Acasa MagazinLife Monopoly devine rotund

Monopoly devine rotund

scris de Ziua Veche
5 afisari

Monopoly a aniversat joi 75 de ani de existenta, ocazie cu care a lansat o noua versiune a celebrului joc. Se numeste “Monopoly Revolution” si foloseste sistemul bancar electronic in locul banilor din hartie.  O alta schimbare este tabla de joc circulara, prevazuta cu efecte sonore si cu un dispozitiv care citeste cardurile jucatorilor si tine evidenta tranzactiilor financiare.

Valoarea proprietatilor, care era neschimbata de la inventarea jocului in anul 1935, a fost si ea modificata si reflecta preturile pietei de azi. Spre exemplu, dupa ce un jucator parcurge un tur si trece de “GO” primeste o “indemnizatie” de doua milioane de dolari, fata de doar 200 de dolari cat incasa pana acum. Pe langa aprecieri, varianta electronica a atras si unele critici. Multi impatimiti ai jocului s-au aratat nemultumiti de faptul ca nu mai pot trisa atunci cand partenerii de joc nu sunt atenti. Aproape un miliard de oameni au jucat Monopoly de cand jocul a fost inventat de Charles Darrow, pe o bucata de linoleum.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult