Acasa MagazinLife Moscova redevine capitala mondială a miliardarilor

Moscova redevine capitala mondială a miliardarilor

scris de M.A.
1 afisari

Moscova şi-a recăpătat titlul de capitală mondială a miliardarilor, pe care îl pierduse ca urmare a căderii pieţei materiilor prime în 2008, potrivit clasamentului anual al celor mai bogate persoane din lume, publicat de revista Forbes.

Moscova noaptea

foto: wiresmash.com

Potrivit ultimului clasament, 79 de miliardari provin din Moscova, precizează joi RIA Novosti, citată de Moldpres. Topul celor mai bogaţi ruşi este condus pentru al doilea an consecutiv de omul de afaceri Vladimir Lisin, care activează în industria metalurgică şi a cărui avere este estimată la 24 de miliarde de dolari, ceea ce i-a permis să se situeze pe locul 14 pe lista celor 1.210 de bogaţi ai lumii. Anul trecut, titlul de capitală a miliardarilor a revenit New York-ului, dar SUA rămân patria celor mai bogaţi oameni, aici locuind peste 400 de miliardari.

Numărul miliardarilor ruşi este în creştere în acest an – 101 persoane – faţă de 62 în 2010 şi 32 în 2009. Mexicanul Carlos Slim rămâne cel mai bogat om din lume, el reuşind să obţină şi cel mai mare profit – de 20 de miliarde de dolari – înregistrând o avere de 74 de miliarde de dolari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult