Acasa MagazinLife MTV Europe Music Awards 2014. Câștigătorii galei de la Glasgow

MTV Europe Music Awards 2014. Câștigătorii galei de la Glasgow

scris de Laurentiu Banches
8 afisari

Cea de-a 20-a ceremonie a premiilor MTV Europe Music Awards de la Glasgow s-a desfășurat duminică, 9 noiembrie, Ariana Grande fiind printre marii câștigători ai galei.

MTV Europe Music Awards 2014. Câștigătorii galei de la Glasgow (foto:ilsussidiario.net)

MTV Europe Music Awards 2014. Câștigătorii galei de la Glasgow (foto:ilsussidiario.net)

Îmbrăcată într-un costum argintiu mulat, Ariana Grande a primit premiul pentru cel mai bun cântec „Problem” și pentru cea mai bună artistă feminină categorie la care s-au aflat în competiție și celebrele Beyoncé, Katy Perry, Nicki Minaj și Taylor Swift. „Sunt foarte recunoscătoare și foarte fericită”, a spus tânăra solistă în vârstă de 21 de ani, născută în Florida. Trupa masculină One Direction, care nu a fost prezentă la gală, a obținut cele mai multe trofee, printre care cel mai bun artist pop, cel mai bun concert și cei mai buni fani.

Vedeta pop și cântăreață de rap Nicki Minaj a fost foarte dezinvoltă în rolul ei de maestru de ceremonii și nu a ezitat să improvizeze un rap pe tema biscuiților sărați (shortbread) și a whisky-ului, băutura preferată a scoțienilor, care au fost gazdele evenimentului. Nicki a dansat într-un costum negru mulat una dintre numeroasele ținute afișate de-a lungul serii sub o ploaie de lumini, înainte de a interpreta un nou single „Bed of Lies”, încheiat în grandoare cu vestitul său hit „Anaconda”. Ea a plecat de la ceremonie cu prețiosul trofeu pentru cea mai bună artistă hip-hop.

Premiul pentru cel mai bun artist masculin i-a revenit lui Justin Bieber, în timp ce Katy Perry a câștigat premiul pentru cel mai bun look și cel mai bun videoclip pentru melodia ‘Dark Horse’.  Veteranul cântăreț de heavy metal Ozzy Osbourne, care a primit un premiu ce l-a ridicat la rangul de legendă internațională (‘global icon award’), a declarat emoționat „că este absolut incredibil”.

Alți premiați au fost trupele de rock Linkin Park (cel mai bun artist rock), Calvin Harris (cel mai bun artist electro), Thirty seconds to Mars (cel mai bun artist de rock altenativ), 5 seconds of summer (revelația anului 2014) și Enrique Iglesias (cel mai bun MTV World Stage). Conform Agerpres, fanii și-au ales artiștii preferați printr-un vot desfășurat online. Gala din Glasgow a rememorat unele momente celebre ale premiilor MTV Europe Music Awards (VMA), care au debutat în 1994 la Berlin, și care s-au bucurat în periplul lor european de prezența unor vedete și trupe de prestigiu precum David Bowie, U2 și Whitney Houston. Ediția VMA 2015 va avea loc la Milano așa cum a anunțat artista Nicki Minaj la Mediolanum Forum.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult