Acasa MagazinLife MTV Video Music Awards: Laureații ediției 2013 (video)

MTV Video Music Awards: Laureații ediției 2013 (video)

scris de Laurentiu Banches
7 afisari

Justin Timberlake şi duoul hip-hop Macklemore & Ryan Lewis au primit, ȋn seară de duminicǎ, 25 august, cele mai multe trofee – câte trei – la MTV Video Music Awards.

MTV Video Music Awards: Laureații ediției 2013

Justin Timberlake, în vârstă de 32 de ani, a revenit pe scena muzicală, după o pauză îndelungată, la începutul acestui an, cu materialul discografic „The 20/20 Experience”, care a devenit unul dintre albumele cu cele mai mari vânzări din 2013, până în prezent, informează eonline.com. Nominalizat la şase categorii de premii, Timberlake a câştigat, duminică seară, trei trofee MTV Video Music, inclusiv pe cel mai râvnit, pentru videoclipul anului – „Mirrors”. La aceeaşi categorie – unde câştigătorul este desemnat prin votul fanilor – au mai fost nominalizate clipurile „Thrift Shop” (Macklemore & Ryan Lewis), „Locked Out of Heaven” (Bruno Mars), „I Knew You Were Trouble” (Taylor Swift) şi „Blurred Lines” (Robin Thicke, featuring T.I. şi Pharrell).

Totodată, duoul hip-hop Macklemore & Ryan Lewis a câştigat trei trofee MTV Video Music, inclusiv pe cel pentru cel mai bun videoclip hip-hop – „Can’t Hold Us”, în colaborare cu Ray Dalton. Cântăreţul R&B Bruno Mars, care a concurat la patru categorii, a câştigat două premii, inclusiv pe cel pentru cel mai bun clip al unui cântăreţ – „Locked Out of Heaven”. Cel mai bun clip al unei cântăreţe a fost desemnat „I Knew You Were Trouble”, interpretat de Taylor Swift.

Un moment important în timpul galei a fost reunirea lui Justin Timberlake cu foştii săi colegi din trupa ‘N Sync, după zece ani, pentru un moment muzical. Justin interpreta o colecţie de fragmente din hiturile sale, când momentul a fost întrerupt de foştii săi colegi din trupa ‘N Sync, toţi cântând apoi o colecţie de fragmente din cele mai cunoscute piese ale grupului. La gală au mai susţinut recitaluri Lady Gaga – care a dat tonul festivităţilor cu hitul „Applause” -, Miley Cyrus, Robin Thicke, Macklemore & Ryan Lewis, Jennifer Hudson şi Katy Perry, care a încheiat show-ul cu single-ul său „Roar”.

MTV Video Music Awards este o ceremonie care se adresează în special tinerilor, fiind considerată un eveniment mult mai extravagant decât altele din industria muzicală, precum tradiţionala gală a premiilor Grammy, evidenţiind videoclipurile din spatele unor piese. Câştigătorii sunt recompensaţi cu un trofeu mai puţin obişnuit – o statuetă a unui astronaut, denumit „Moonman”.

Lista completǎ a câştigătorilor MTV Video Music Awards 2013:

Cel mai bun videoclip: „Mirrors” (Justin Timberlake)

Cel mai bun videoclip al unui cântăreţ: „Locked Out of Heaven” (Bruno Mars)

Cel mai bun videoclip al unei cântăreţe: „I Knew You Were Trouble” (Taylor Swift)

Cel mai bun videoclip pop: „Come and Get It” (Selena Gomez)

Cel mai bun videoclip rock: „Up in the Air” (Thirty Seconds To Mars)

Cel mai bun videoclip hip-hop: „Can’t Hold Us” (Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton)

Artistul de urmărit (Artist To Watch): Austin Mahone – „What About Love”

Cântecul verii: „Best Song Ever” (One Direction)

Cea mai bună colaborare: Pink feat. Nate Ruess – „Just Give Me A Reason”

Cel mai bun videoclip cu mesaj social: Macklemore & Ryan Lewis – „Same Love”

Cea mai bună regie artistică: Janelle Monae feat. Erykah Badu – „Q.U.E.E.N”

Cea mai bună coregrafie: Bruno Mars – „Treasure”

Cea mai bună imagine: Macklemore & Ryan Lewis feat. Ray Dalton – „Can’t Hold Us”

Cea mai bună regie: Justin Timberlake feat. Jay-Z – „Suit & Tie”

Cel mai bun montaj: Justin Timberlake – „Mirrors”

Cele mai bune efecte vizuale: Capital Cities – „Safe and Sound”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult