Acasa MagazinLife NASA: Vom descoperi viaţă extraterestră în următorii 20 de ani

NASA: Vom descoperi viaţă extraterestră în următorii 20 de ani

scris de D.P.
6 afisari

Cercetătorii de la NASA afirmă că oamenii vor descoperi forme de viaţă extraterestră în următorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, în afara Sistemului Solar.

NASA: Vom descoperi viaţă extraterestră în următorii 20 de ani

NASA: Vom descoperi viaţă extraterestră în următorii 20 de ani

Cele 100 milioane de sisteme solare din galaxia noastră (Calea Lactee, n.r.) sunt capabile să susţină forme de viaţă extraterestră, spune una dintre predicţiile „conservatoare” formulate de savanţii de la NASA.

Agenţia spaţială americană susţine că oamenii vor găsi forme de viaţă extraterestre în următorii 20 de ani, iar acestea au cele mai mari şanse să se afle în afara Sistemului Solar, informează dailymail.co.uk.

Cu ocazia unei discuţii publice organizate luni la Washington, NASA şi-a prezentat programul de căutare a vieţii extraterestre în Univers prin intermediul unor telescoape actuale şi viitoare.

„Vreţi să ştiţi dacă noi, cei de la NASA, credem că există viaţă dincolo de Terra?”, a spus Charles Bolden, fost astronaut şi actualul director al NASA.

„M-aş aventura să spun că cei mai mulţi dintre colegii mei prezenţi astăzi aici sunt de părere că este improbabil ca în vastitatea nelimitată a Universului oamenii să fie singuri”, a adăugat el. Marte şi mai mulţi sateliţi naturali ai unor planete din Sistemul Solar au reprezentat punctele asupra cărora s-au concentrat programele de căutare a vieţii extraterestre din ultimele decenii.

De exemplu, astronomul Kevin Hand a sugerat de curând faptul că viaţa extraterestră ar putea să existe pe Europa, unul dintre sateliţii planetei Jupiter.

Cu toate acestea, savanţii de la NASA au vorbit exclusiv despre programele de monitorizare a planetelor care orbitează în jurul altor stele, în afara Sistemului Solar.

„Cândva, în viitorul apropiat, oamenii vor putea să arate o stea şi să spună: «Acea stea are o planetă care seamănă cu Terra»”, a declarat Sara Seager, profesor de fizică şi ştiinţe planetare la Massachusetts Institute of Technology (MIT).

„Astronomii cred că este foarte probabil ca fiecare stea din galaxia Calea Lactee să aibă în jurul ei cel puţin o planetă”, a adăugat ea.

NASA a început să studieze sistemele planetare din jurul altor stele utilizând la început telescoape terestre. Apoi, agenţia spaţială americană şi-a extins graniţele explorărilor sale prin intermediul unor dispozitive spaţiale: telescopul spaţial Hubble, telescopul spaţial Spitzer şi telescopul spaţial Kepler.

Aceste telescoape pot să determine dacă o planetă se află la o distanţă potrivită de steaua ei pentru a conţine la suprafaţă apă în formă lichidă, un ingredient-cheie pentru a întreţine viaţa, aşa cum aceasta este cunoscută de oameni.

NASA speră să lanseze cu bine Transiting Exoplanet Surveying Satellite (Tess) în 2017 şi, apoi, telescopul spaţial James Webb, în 2018, şi Wide Field Infrared Survey Telescope – Astrophysics Focused Telescope Assets, la începutul deceniului viitor.

Telescopul spaţial Kepler a descoperit deja multe exoplanete interesante, inclusiv planeta Kepler 296-f, supranumită „super-Terra”, întrucât este de două ori mai mare decât planeta noastră şi se află în zona locuibilă din jurul stelei sale, fapt ce permite existenţa apei în stare lichidă la suprafaţa ei.

„Această tehnologie pe care o folosim pentru a explora exoplanete este cât se poate de reală”, a spus John Grunsfeld, astronaut şi administrator asociat al Science Mission Directorate pe care NASA îl deţine la Washington. Telescopul spaţial James Webb şi celelalte proiecte «se întâmplă» chiar acum. Acestea nu sunt vise – sunt lucrurile pe care noi le creăm aici, la NASA”, a adăugat el.

În timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu publicul, un internaut care a urmărit pe o reţea de socializare conferinţa de presă organizată de NASA a întrebat: „Dacă oamenii de ştiinţă vor descoperi forme de viaţă pe o altă planetă, guvernul american va comunica acest lucru populaţiei?”. Ellen Stofan, cercetător la NASA, a răspuns imediat: „Bineînţeles că aşa vom face!”.

„Ar fi ceva extrem de interesant. Vom încerca să prezentăm informaţia publicului larg cât mai repede. Am vrea să împărtăşim entuziasmul nostru cu lumea întreagă”, a adăugat ea.

Descoperirea unor exoplanete mai mici decât Terra este mai dificilă, întrucât aceste corpuri cereşti generează semnale luminoase mai slabe.

Tehnologia de detectare a exoplanetelor care seamănă cu Terra este dezvoltată chiar în această perioadă şi va fi folosită de următoarea generaţie de telescoape spaţiale. Posibilitatea de a detecta forme de viaţă extraterestră ar putea să se afle încă la câţiva ani distanţă.

„Imaginaţi-vă momentul în care vom găsi semnale potenţiale de viaţă extraterestră”, a spus Matt Mountain, directorul programului spaţial James Webb şi cercetător la Space Telescope Science Institute din Baltimore.

„Imaginaţi-vă momentul în care lumea se va trezi şi rasa umană va înţelege că îndelungata ei singurătate în timp şi spaţiu a luat sfârşit şi va deveni conştientă de posibilitatea că noi, oamenii, nu mai suntem singuri în Univers”, a adăugat profesorul american.

11 comentarii

BULA 16-07-2014 - 08:24

Evreii care conduc America vor beli kalul cand se vor intalni cu evreii (bisnitarii) cosmici, care sunt mult mai avansati in materie de escrocherii. Vor lua multe tepe pana sa deprinda noile tehnologii in ale bisnitei galactice.

jan dinu 16-07-2014 - 08:52

Deci – BIBLIA -nu este doar a pamintnilor , ci shi a cosmicilor care sunt tot evrei !
Dar cum o arata ei ca infatisare …shi daca lucreaza tot in dollari ori euroi ?
Cind unii spun ca ei sunt supranaturali …antisemiti sar la atac doar pentru simlu
fapt ca sunt pe-o fashie ingusta cu capitala la Ierusalem !
JD-USA

BULA 16-07-2014 - 09:53

Bisnita e inscrisa prima in Catalogul Meseriilor Cosmice. E cel mai simplu sa cari marfurile dintr-o parte in alta si sa le dublezi pretul. Si nu se lucreaza cu dolari sau euroi, ci in bitcoini cosmici.

BULA 16-07-2014 - 10:11

Bitcoin = inventie pur evreiasca = esenta de escrocherie = ceva de genul FNI sau Caritas, dar la scara mult mai mare

Tache 16-07-2014 - 10:21

Ce legatura are Bitcoinul cu BOR ? Asa …. o intrebare…..

Ai grija sa dai toate amanuntele !!!

BULA 16-07-2014 - 10:29

Spune tu, ca te vad a fi om cu carte.

BULA 16-07-2014 - 09:56

Evreu = orice vietuitoare care traieste de pe urma bisnitei. Evreii cosmici au tot felul de infatisari. Unii arata ca soparlele, altii ca liliecii, altii ca bufnitele, etc.

Tache 16-07-2014 - 10:06

Biserica Ortodoxa Romana este TERMINATA !!!

Preotul este abulic si- in principal – a devenit MUT. Comunitatea a INEBUNIT ! Iar Biserica este in stare de degradare, cu peretii murdari si cu totul murdar si mirosind a murdarie !!!……..

BULA 16-07-2014 - 10:18

BOR e o structura misticista organizata dupa modelul permis in tarile ocupate (in colonii) Nu a avut voie sa se implice in organizarea sociala si politica a coloniei (initial colonie turceasca) si s-a limitat la matanii (platite) cu ocazia inmormantarilor sau altor evenimente prin care trec oamenii. BOR e ca si Baroul avocatilor, o umbrela sub care lucreaza cei carora nu le place sa munceasca si s-au gandit ca le-ar prinde bine sa spaguiasca de la fraieri.

Tache 16-07-2014 - 10:24

Asa ESTE ACUM ! Dar, BOR are 2000 de ani de existenta si ceea ce era bun acum 10 ani nu poate fi intors cu fundul in sus printr-un ASASINAT !!!

BULA 16-07-2014 - 10:32

Te referi la asasinarea lui Teoctist, caruia i s-au prescris medicamente anticoagulante inaintea de operatia la prostata (intr-o zona puternic vascurarizata) si printr-o tehnica chirurgicala depasita, nu cum se practica acum, cu scule laparoscopice ?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult