Acasa MagazinLife New York: Diamant roz vândut cu 15,7 milioane de dolari

New York: Diamant roz vândut cu 15,7 milioane de dolari

scris de A.B.
22 afisari

Dacă intenţinaţi să achiziţionaţi inelul cu diamant roz de 9 carate, ei bine, aţi pierdut ocazia. Inelul a fost vândut la NewYork pentru preţul record de 15,7 milioane de dolari.

inel cu diamant

foto: realitatea.net

Inelul a fost vândut în cadrul unei licitaţii la care au mai fost adjudecate şi alte 16 bijuterii de mare valoare ce au aparţinut lui Huguette Clark, misterioasa moştenitoare a unei imense averi, relatează agenţia EFE.

Valoarea totală a bijuteriilor vândute la licitaţie însumează 20,8 milioane de dolari, ele fiind realizate de firme precum Cartier, Tiffany şi Dreicer, aceasta din urmă fiind şi creatoarea respectivului inel cu diamant.

Foarte puţine mine de diamante produc diamante roz, piese rare rezultate în urma unui proces natural care duce la care conduce la reducerea conţinutului de cristal din piatră.

În colecţia vândută mai străluceşte şi un un inel cu diamante albe, de 19 carate, realizat de firma Cartier în anul 1920, adjudecat pentru preţul de 3,1 milioane de dolari.

Alte piese notabile din colecţie sunt reprezentate de o brăţară cu diamante din anul 1925, o altă brăţară cu diamante şi smaralde, încă una cu aur, rubine, smaralde şi safire din anul 1915 şi un colier cu perle naturale şi diamante. Una dintre curiozităţile licitaţiei a fost o broşă cu diamante, rubine şi safire ce reprezintă steagul american.

Huguette Clark a fost fiica unui magnat american, a cărui avere impresionantă, obţinută din afaceri în domeniile feroviar bancar şi minier, a rivalizat cu cea a lui Rockefeller.

Ea şi-a petrecut discret viaţa la New York şi a murit anul trecut la vârsta de 104 ani, neavând moştenitori direcţi, dar lăsând mai multe testamente pentru averea sa estimată la câteva sute de milioane de dolari.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult