Acasa MagazinLife Nu se gândeşte la Sfârşitul Lumii, dar şi-a construit Arca lui Noe VIDEO

Nu se gândeşte la Sfârşitul Lumii, dar şi-a construit Arca lui Noe VIDEO

scris de L.M.
25 afisari

Deşi nu se gândeşte la Sfârşitul Lumii din 21 decembrie 2012, olandezul Johan Huibers a reuşit să construiască Arca lui Noe. De fapt, o replică a acesteia, cu aceleaşi dimensiuni care sunt descrise în Biblie.

Nu se gândeşte la Sfârşitul Lumii, dar şi-a construit Arca lui Noe

Nu se gândeşte la Sfârşitul Lumii din 21 decembrie 2012, dar şi-a construit Arca lui Noe (foto: peoplepets.com)

Inspirat de Cartea Genezei, în special de capitolele care conţin povestea despre Arca lui Noe şi Marele Potop, Huibers, constructor de profesie, a decis să facă acelaşi tip de arcă, care se află acum pe râul Mewede din Dordrecht, situat la sud de Rotterdam, transmite Rador.

Urmând instrucţiunile detaliate date de Vechiul Testament pe care Noe le-a primit de la Dumnezeu, Huibers a făcut arca de 130 de metri lungime, 29 de metri lăţime şi o înălţime de 23 de metri. Deşi nu este suficient de mare pentru a intra în ea câte două exemplare ale tuturor speciilor de animale existente pe Pământ, nava este totuşi plină de diverse animale împăiate şi realizate din plastic, cum ar fi bivoli, gorile, zebre, lei, tigri, urşi etc. Există şi animale adevărate la bordul navei: ponei, oi, câini, iepuri şi păsări exotice. Arca are şi un restaurant, un cinematograf pentru 50 de persoane, jocuri pentru copii, peste tot fiind prezentate scene din viaţa lui Noe.

Huibers a construit şi un sistem de colectare a apei de ploaie, care ar putea fi folosită pentru băut, precum şi un mecanism pentru ambalarea alimentelor pentru a putea să reziste cât mai mult timp. Deşi consideră că un potop ar fi posibil, Huibers nu este îngrijorat de faptul că întreaga Planetă va fi inundată din nou şi spune că nava sa nu are nimic de-a face cu profeţia mayaşilor despre Sfârşitul Lumii. El a decis să construiască o barcă din motive religioase şi din dorinţa de a-i face pe oameni să se gândească la rostul lor pe Pământ.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult