Acasa MagazinLife Nuntă regală în Marea Britanie (live video)

Nuntă regală în Marea Britanie (live video)

scris de D.P.
107 afisari

Prinţul Harry al Marii Britanii şi fosta actriţă americană Meghan Markle se căsătoresc astăzi, la Windsor. Ceremonia religioasă va avea loc la Capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor, unde prinţul Harry a fost botezat. Prinţii George şi Charlotte vor face parte din alaiul miresei care va fi condusă la altar de prinţul Charles. 

Mai sunt doar câteva ore până la cea mai aşteptată nuntă a anului. Prinţul Harry al Marii Britanii se căsătorește cu actriţa americană Meghan Markle. Oraşul Windsor, unde popularul cuplu îşi va jura credinţă, este invadat de turişti. Sute de oameni au dormit pe trotuare pentru a-şi asigura un loc cât mai bun.

Cu mai puţin de 24 de ore înainte de nuntă, prinţul Harry a ieşit la o plimbare alături de fratele său prinţul William. Cei doi au salutat lumea adunată de zile bune în faţa castelului Windsor. Harry a primit un ursuleţ de la un fan şi a cunoscut în mulţime o altă Meghan. Schimbul de replici cu fetiţa a făcut deliciul presei britanice.

Prinţul Harry şi viitoarea sa soţie îşi petrec ultimele ore dinaintea nunţii separat, la hoteluri diferite. De acolo vor merge separat la capela St. George, unde va avea loc ceremonia.

După ce s-au întâlnit cu regina la Castelul Windsor, Meghan Markle şi mama ei s-au cazat ieri la un hotel situat la un sfert de oră cu maşina de Windsor. Amenajat într-un palat ridicat în secolul 17, hotelul are camere demne de o prinţesă, care costă şi 1.500 de dolari pe noapte.

Prinţul Harry s-a cazat împreună cu fratele său, ducele de Cambridge, în apropiere, la un hotel la fel de luxos – un conac de ţară înconjurat de un parc vast.

Între timp, fanii care au invadat oraşul din jurul castelui Windsor încearcă să facă aşteptarea mai uşoară. Ieri pasionaţii de lego s-au distrat construindu-le prinţului Harry şi lui Meghan portretul din peste o mie de piese.

Lumea întreagă e cu ochii pe Marea Britanie, unde va avea loc astăzi nunta anului, între prinţul Harry, unul dintre cei mai populari membri ai casei regale şi actriţa americană Meghan Markle. Povestea lor de iubire a crescut sub ochii lumii întregi, aşa că şi nunta e urmărită cu deosebit interes pe toate continentele. Ceremoniile religioase de la Windsor, pe care le va transmite în direct şi Digi24, ar putea să bată toate recordurile de audienţă la nivel mondial.

 După repetiţii îndelungate şi pregătiri minuţioase, oraşul şi castelul Windsor sunt gata pentru marea sărbătoare. De la militarii şi armăsarii regali care vor defila sub privirile zecilor de mii de oameni de pe străzi, până la aranajamentele florale din capela Sfântul Gheorghe şi din sala de festivităţi, totul aşteaptă ziua cea mare, când Harry şi Meghan vor deveni soţ şi soţie. Admiratorii casei regale au fost emoţionaţi când au aflat că Meghan va fi condusă la altar de prinţul Charles.

-Cred că este minunat, pentru că ea oricum va face parte din familie, iar el (prinţul Charles – n.r.) şi-a asumat ceea ce orice socru ar trebui să facă, atunci când nu poate face asta tatăl ei.

-A fost destul de şocant, nu-i aşa? Dar dacă asta şi-a dorit Meghan, asta este, poate că mama ei e mai timidă.

Prinţul Charles o va conduce pe Meghan la altar doar de la jumătatea bisericii. Acolo, i-o va încredinţa fiului său, Harry. Acesta va fi din nou, faţă în faţă cu aleasa inimii, după aproape 24 de ore. Viitorii miri şi-au petrecut noaptea în hoteluri de lux diferite, unde o cameră costă 1.500 de lire sterline şi de acolo vor veni separat la castel. Abia atunci vom vedea pentru prima dată şi rochia miresei. În schimb, ştim deja aproape tot despre tortul pe care l-au ales ea şi Harry.

Claire Ptak, designerul tortului regal: Avem un blat cu lămâie, cremă de lămâie şi cremă de unt şi bezea cu soc. E o cremă foarte uşoară şi pufoasă, mătăsoasă, foarte gustoasă. Textura este minunată, iar aroma reprezintă primăvara britanică. Perfect!

Sunt, de fapt, trei torturi de nuntă, iar cofetarilor le-a luat cinci zile ca să le pregătească. Prăjiturile de diferite dimensiuni vor fi aduse chiar în ziua nunţii la Windsor, unde vor fi decorate cu flori şi prezentate într-un mod inedit.

Aranjamentele florale vor include flori de sezon, dar probabil şi sălbatice.

Designerul ales de Harry şi Meghan pentru a împodobi capela unde va avea loc ceremonia religioasă şi sala de recepţii are printre clienţi Palatul Kensington şi casele de modă Alexander McQueen şi Christian Dior.

Philippa Craddock, designer floral: Aranjamentele florale sunt gândite să reflecte imaginea grădinilor şi a parcului din jur. Vor fi foarte lejere, bazate pe frunzele şi florile din aceste grădini.

Desigur, cum va arăta totul e, încă, doar temă de speculaţii. La fel se întâmplă şi cu buchetul miresei.

Thomas Broom-Hughes, horticultor: Mă aştept ca Meghan Markle să fi ales, poate, ceva mai neaşteptat, poate un buchet mare în cascadă, care e tradiţional, dar revine la modă.


Meghan Markle va fi condusă de Protopopul de Windsor, David Conner, iar arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va oficia ceremonia jurămintelor. Prinţul Harry urmează să decidă dacă va purta verighetă. Fratele lui, William, a ales să nu poarte un astfel de inel, scrie News.ro.

Dacă departamentul administrativ al Palatului Buckingham este responsabil cu organizarea nunţilor regale, de data aceasta Harry şi Markle sunt cei care se ocupă de ceremonie. Totuşi, ei sunt consiliaţi de secretarul privat al prinţului, Edward Lane Fox. Biroul administrativ este însărcinat cu aspectele ceremoniale ale zilei.

Ceremonia religioasă, muzica, florile, decoraţiunile şi recepţiile vor fi plătite de familia regală.

Invitaţii

Şase sute de invitaţii au fost trimise, 200 dintre acestea – către prieteni apropiaţi ai celor doi -, pentru petrecerea de la Frogmore House din Windsor.

Nu există o listă cu personalităţi politice invitate, ceea ce înseamnă, scrie presa britanică, că nici prim-ministrul Theresa May ori preşedintele SUA, Donald Trump, nu au fost invitaţi la eveniment. Nu este sigur daca fostul şef de stat american Barack Obama, apropiat al casei regale britanice, va fi prezent la ceremonie.

În plus, invitaţilor le-a fost trimis un ghid privind ţinuta pentru ceremonie şi instrucţiuni. Sunt interzise aparatele foto şi genţile voluminoase, dar şi medaliile. În lista de sugestii privind accesoriile este specificat: „Fără săbii”.

Mama lui Meghan Markle, Doria Radlan, va fi prezentă la ceremonie, însă tatăl ei, Thomas Markle, nu va putea ajunge, din motive de sănătate. Astfel, Meghan Markle va fi condusă la altar de prinţul Charles.

„Prinţul de Wales este încântat să o primească pe domnişoara Markle în familia regală în acest mod”, s-a arătat în mesajul transmis de Palatul Kensington.

Între cei invitaţi, pe lângă familia regală britanică şi membri ai familiei americancei, s-ar putea număra Serena Williams şi actorii Sarah Rafferty, Patrick J Adams şi Wendell Pierce, alături de care Markle a jucat în serialul „Suits”.

Invitaţiile au fost produse de Barnard & Westwood, care colaborează cu casa regală din 1985.

Ducele de Cambridge va fi cavalerul de onoare al lui Harry, lipsind astfel de la finala Cupei Angliei. Prinţul George şi prinţesa Charlotte, primii doi copii ai lui William, vor face parte din alaiul miresei, care nu s-a putut hotărî pe care dintre prietenele ei să o aleagă drept domnişoară de onoare. Astfel, va fi însoţită de mai mulţi copii.

Regimentele din care a făcut parte prinţul Harry în Afganistan vor avea, de asemenea, un „rol special” în cadrul ceremoniei. Membri ai acestora vor încadra treptele capelei şi străzile din jurul castelului.

Peste 2.600 de persoane – între care copii şi reprezentanţi ai mai multor organizaţii de caritate – au fost invitaţi să salute cuplul înainte şi după ceremonie.

Rochia de mireasă

Pariurile privind rochia de mireasă au fost închise în luna martie, când a fost dezvăluit că Ralph & Russo, companie britanică condusă de australienii Tamara Ralph şi Michael Russo, va crea mult aşteptata rochie.

Rochiile Ralph & Russo au fost purtate numeroase vedete, între care Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Beyonce şi Rihanna, şi chiar de Markle, pentru şedinţa foto dedicată logodnei cu prinţul Harry.

Prietena şi stilistul lui Meghan Markle, Jessica Mulroney, este cea care a ajutat-o pe viitoarea mireasă să îşi aleagă rochia, care ar costa, potrivit estimărilor, peste 100.000 de lire sterline.

Nu una, ci două recepţii

Două recepţii vor fi organizate în cinstea nunţii. Prima, formală, la care vor participa cei 600 de invitaţi, va avea loc după-amiază, în sala lungă de 55 de metri de la St. George, şi fi găzduită de regina Elizabeth II.

Cea de-a doua recepţie, la care vor participa cei 200 de prieteni apropiaţi şi membrii celor două familii, va avea loc seara, la Frogmore House, şi va fi găzduită de Prinţul de Wales.

Tortul de nuntă

Tortul de la nunta prinţului Harry cu Meghan Markle va fi creat de un cofetar din California şi va avea „aromele intense ale primăverii”, cu un amestec de lămâie şi flori de soc. Acesta va fi acoperit cu cremă de unt şi decorat cu flori proaspete.

Maestrul cofetar Claire Ptak, originară din California, care conduce o cofetărie din Londra, Violet Bakery, este cea care a creat tortul.

Se pare că va fi pentru prima dată când un cuplu regal nu va urma tradiţia de a servi un tort cu fructe oaspeţilor de la nuntă.

Florile

Prinţul Harry şi Meghan Markle au ales o florărie londoneză, apropiată industriei de modă, care va realiza aranjamentele pentru nunta lor.

Philippa Craddock, pe a cărei listă de clienţi se regăsesc casa Alexander McQueen şi revista Vogue, va folosi flori de sezon din regiunea Windsor pentru a decora spaţiul în care va avea loc ceremonia. Între acestea, trandafiri albi de grădină, bujori şi degetariţă.

Muzica

În luna februarie a acestui an, Mel B, una dintre membrele grupului Spice Girls, a făcut o aluzie privind reunirea trupei cu ocazia nunţii regale. Cântăreaţa susţinea atunci că a primit o invitaţie „cum se cuvine”.

În urma afirmaţiilor ei, şi Victoria Beckham a lăsat să se înţeleagă că va participa la nuntă, însă posibil ca invitat. În 2011, împreună cu soţul ei, David Beckham, a fost prezentă la nunta prinţului William.

Potrivit estimărilor, pentru partea muzicală a recepţiei vor fi cheltuiţi circa 500.000 de lire sterline.

Noi titluri regale

Meghan Markle va deveni HRH (Her Royal Highness, n.r.) după ce se va căsători cu prinţul Harry. Potrivit tradiţiei, membrii de gen masculin ai familiei regale primesc un titlu din partea monarhului în ziua nunţii lor.

În acest caz, titlul vacant este de Duce de Sussex şi, cel mai probabil, Harry îl va primi. Asta înseamnă că Meghan Markle va deveni Ducesa de Sussex.

La fel ca prinţul Harry, anteriorul Duce de Sussex s-a căsătorit din dragoste, şi nu a ales o soţie care să se potrivească tiparului regal.

Luna de miere

Ţinut secret, locul unde prinţul Harry şi Meghan Markle îşi vor petrece luna de miere face obiectul mai multor speculaţii.

La pariuri, favorita este Namibia, unde cei doi ar căuta să meargă într-un safari în Hoanib Valley Camp, aflat în nord-vestul ţării. Botswana, unde ei au călătorit la începutul relaţiei, este şi ea pe lista favoritelor. Între alte destinaţii posibile pentru luna de miere a cuplului regal se numără Toscana, Hawaii, Turcia şi Filipine.Prinţul Harry, nepot al reginei Elisabeta a II-a, şi Meghan Markle, cunoscută pentru rolul interpretat în serialul de televiziune „Suits”, se vor căsători religios în capela St. George de pe domeniul Castelului Windsor, cea mai veche şi mai vastă reşedinţă regală din lume ce a fost locuită permanent de-a lungul secolelor.

Cu acest prilej, jurnaliştii de la Reuters au publicat o serie de detalii insolite desprinse din programul oficial al nunţii regale. Toate orele menţionate sunt aproximative şi corespund fusului orar GMT.

Vineri seară

Meghan Markle şi mama ei, Doria Ragland, vor merge la hotelul Cliveden House din apropiere de Windsor, unde vor petrece noaptea de dinainte de nuntă.

Prinţul Harry şi fratele lui mai mare, prinţul William, îşi vor petrece noaptea la hotelul Coworth Park.

Sâmbătă

Ora 08.00
Cei 1.200 de reprezentanţi ai publicului larg care au fost invitaţi la nuntă vor începe să sosească pe peluza Castelului Windsor.

08.30 – 10.00
Cei 600 de invitaţi care vor asista la ceremonia religioasă vor începe să sosească în trăsuri din care vor coborî în apropiere de Round Tower, un turn din structura Castelului Windsor. Invitaţii vor merge apoi pe jos către capelă, accesul fiind permis prin intrarea sudică a acesteia.

Ora 10.20
Membrii familiei regale britanice vor începe să sosească şi vor intra în capelă prin Poarta Galileei. Unii dintre ei vor veni pe jos, alţii vor veni în automobile.
În jurul acestei ore, Meghan Markle şi mama ei vor părăsi hotelul la bordul unui automobil, care va străbate promenada Long Walk ce duce până în faţa castelului, oferind spectatorilor ocazia de a o vedea pe mireasă în drumul ei spre capelă.

Ora 10.30
Prinţii Harry şi William vor ajunge la capelă, cel mai probabil pe jos, şi vor intra în aşezământul religios prin poarta West Steps, după ce îi vor saluta pe reprezentanţii publicului larg şi ai unor asociaţii de caritate, invitaţi să asiste la eveniment din afara capelei. Regina Elisabeta a II-a va fi ultimul membru al familiei regale care va ajunge la faţa locului.

Automobilul în care se vor afla Meghan Markle şi mama ei se va opri în faţa capelei. Doria Ragland va coborî din maşină şi va intra singură în capelă. Meghan Markle ar fi trebuit să fie condusă spre altar de tatăl ei, dar Meghan a confirmat că acesta nu va fi prezent, ca urmare a unei operaţii pe cord.

Meghan Markle va intra în capelă prin poarta West Steps.

Ora 11.00
Începe slujba religioasă. David Conner, diacon de Windsor, va conduce ceremonia, iar Justin Welby, arhiepiscop de Canterbury şi lider spiritual al Bisericii Anglicane, va oficia secvenţa ceremonială în timpul căreia vor avea loc jurămintele de credinţă.
Episcopul afro-american Michael Curry, liderul Bisericii Episcopale, va susţine un discurs la finalul slujbei religioase.

Ora 12.00
Ceremonia religioasă se încheie. Tinerii căsătoriţi vor ieşi din capelă şi îi vor saluta pe cei 200 de invitaţi speciali – reprezentanţi ai unor asociaţii de caritate – reuniţi în faţa capelei.
Membrii familiei regale se vor reuni în faţa intrării West Steps, în timp ce ceilalţi invitaţi se vor alinia de-a lungul aleii centrale pentru a saluta cuplul princiar în timpul procesiunii ce marchează plecarea tinerilor căsătoriţi din faţa capelei St. George într-o trăsură Ascot Landau. Procesiunea, în timpul căreia cuplul va străbate localitatea Windsor înainte de a reveni la castel, parcurgând promenada Long Walk, va avea o durată de aproximativ 25 de minute.

Ora 12.25

Invitaţii prezenţi la capelă vor merge pe jos pentru a participa la o recepţie organizată în St. George Hall, o uriaşă sală de banchete din Apartamentele de Stat amenajate în Castelul Windsor. Cuplul princiar se va alătura invitaţilor după încheierea procesiunii în trăsură.

Ora 18.00
Mirele şi mireasa vor părăsi castelul pentru a participa la o recepţie de seară, organizată într-o reşedinţă apropiată, Frogmore House, la care vor fi prezenţi 200 de invitaţi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult