Acasa MagazinLife Nunta regală. Vezi familiile lui William şi Kate!

Nunta regală. Vezi familiile lui William şi Kate!

scris de Matei Iliescu
11 afisari

O succintă prezentare a apropiaţilor Prinţului William şi ai lui Kate Middleton, ca şi rolul pe care aceştia îl joacă în fastuoasa ceremonie de la Londra.

Pippa Middleton, 27 ani, domnişoară de onoare 

Pippa Middleton soseşte la Westminster însoţită de domnişoarele de onoare

Pippa Middleton soseşte la Westminster însoţită de domnişoarele de onoare

Eleganta soră mai mică a lui Kate este, după mireasa însăşi, membra familiei Middleton cu rolul cel mai dificil în ceremonia de la abaţia Westminster. Pippa a trebuit să-şi pregătească sora pentru dimineaţa cea mai stresantă a vieţii sale. În plus, ea răspunde de domnişoarele de onoare, dintre care cele mai mici sunt încă la vârsta la care pot găsi amuzant să-şi pună fusta în cap în timpul ceremoniei.

Chiar dacă numele său de botez este Charlotta Philippa Middleton, prietenii îi spun Pippa, iar familia Pip. Şi-a făcut studiile la Marlborough College, un liceu privat, înainte de a studia engleza la Universitatea din Edinburgh. Lucrează două zile pe săptămână pentru Table Talk, o firmă care organizează evenimente, şi trei zile pentru Party Pieces, firma părinţilor care comercializează articole pentru diverse sărbători şi ceremonii. Pippa are reputaţia unei excelente organizatoare de festivităţi, fie în plan profesional, fie private, pentru prieteni, scrie le Figaro.

În singurul său interviu din aceste zile, acordat cu ocazia lansării unui buletin de informaţii pe care îl redactează pentru promovarea activităţii companiei Party Pieces, ea povestea cum studiile i-au deschis gustul pentru lecturi.

Sunday Times remarca dinţii săi uimitor de albi şi coafura cu meşe costisitoare (făcută în celebrul salon al lui Richard Ward, în Chelsea, unde doar vopsitul costă 220 de lire sterline).

Iubitul ei este Alex Loudon, fost jucător de cricket, absolvent al colegiului Eton, renumit pentru echipa sa.

Pippa o va urma pe sora sa în drumul spre catedrala Westminster Abbey într-o maşină, dar va pleca într-o caleaşcă Ascot descoperită.

Prinţul Harry, 26 ani, martor

Prinţul Harry îl însoţeşte, în calitate de cavaler de onoare, pe mire, Prinţul William

Prinţul Harry îl însoţeşte, în calitate de cavaler de onoare, pe mire, Prinţul William

Ajutorul cel mai apropiat al mirelui William este fratele său Harry. S-a ocupat de organizarea petrecerii burlacilor care, spun gurile rele, a inclus tot felul de năzdrăvănii cu păr fals lipit pe piept sau o partidă de tir cu talere aruncate din şanţ pe moşia de la Devon.

La ceremonia regală, Harry se va ocupa de băieţii de onoare şi va pleca împreună cu ei într-o caleaşcă Ascot. A declarat pentru Bild: “E genial că Kate intră în familia noastră. Totdeauna am vrut o soră şi acum în sfârşit am.” Prinţul şi-a reluat de curând relaţia cu Chelsy Davy.

Prinţul Charles de Wales, 62 de ani, tatăl mirelui

Prinţul Charles şi Camilla

Prinţul Charles şi Camilla

Mândrul socru mare a minimalizat bucuria de a-şi vedea fiul cel mare însurat, glumind: “S-au antrenat destul până acum”. Unii comentatori au apreciat că aceste vorbe denotă o anumită răceală şi au amintit răspunsul său în doi peri când în 1981 a fost întrebat dacă e îndrăgostit de Diana Spencer, viitoarea sa soţie.

Camilla, Ducesă de Cornwall, 63 de ani, mama vitregă a mirelui

Ducesa nu pare să fi jucat un rol cheie în această căsătorie, dar se pare că a oferit câteva recomandări când a luat masa cu Kate la Koffman, restaurant cotat cu trei stele (maximum) în ghidul Michelin şi situat în cartierul Knightsbridge. În timpul unui scurt moment de linişte ea a fost auzită: “Dacă pot să-ţi dau un sfat…” înainte ca zgomotul tacâmurilor să-i acopere vocea.

Kate este o fată adorabilă. Avem mare noroc”, a declarat Camilla.

Michael Middleton, 61 de ani, tatăl miresei

Kate Middleton şi tatăl ei Michael sosesc la Westminster Abbey

Kate Middleton şi tatăl ei Michael sosesc la Westminster Abbey

Este cel mai enigmatic dintre Middletoni. Tatăl miresei având datoria în mod tradiţional datoria să-şi sacrifice economiile, fostul controlor de zbor de la British Airways şi soţia sa Carole au oferit o contribuţie de 100.000 de lire sterline pentru cheltuielile de nuntă. Părinţii lui, mineri din Leeds au creat un fond pentru studiile lui Kate. De altfel, mireasa l-a întâlnit pe viitorul soţ pe când era la Universitatea St. Andrews.

Michael va pleca de la catedrală însoţit de soţia sa într-o caleaşcă semi-state.

Carole Middleton, 56 de ani, mama miresei

Carole Middleton, mama miresei, fostă stewardesă, soseşte la Westminster

Carole Middleton, mama miresei, fostă stewardesă, soseşte la Westminster

Fostă stewardesă la British Airways şi proprietară a unei firme de articole pentru festivităţi, este cel mai îndrăzneţ membru al familiei Middleton. Conduce un BMW cabrio negru şi conduce afacerea familiei în care i-a angrenat pe toţi copiii săi pe diverse posturi. Le-a cultivat gustul pentru petreceri.

James Middleton, 24 de ani, fratele miresei

James Middleton, fratele miresei, soseşte la Westminster

James Middleton, fratele miresei, soseşte la Westminster

Ca şi surorile sale, a frecventat Marlborough College, liceul privat din Miltshire.

Şi el a studiat engleza la Edinburgh, dar a renunţatla studii pentru a lucra la firma părinţilor săi şi a dezvolta o firmă nouă de patiserie.

A avut una din rarele sale apariţii publice la magazinul Tatler, pentru a-şi promova activitatea.

“Am nişte amintiri minunate cu prăjiturile mamei mele şi eram gata mereu să particip la prepararea lor, mai ales dacă eram lăsat să ling castroanele şi nu eram certat că mânjeam podeaua cu caramel.”

Diana, Prinţesă de Wales, mama mirelui

Prinţesa Diana. Prezenţa ei se simte în toată ceremonia de la Londra

Prinţesa Diana. Prezenţa ei se simte în toată ceremonia de la Londra

Chiar dacă a murit acum paisprezece ani, mama lui William va fi inevitabil prezentă la ceremonia regală. Intrarea sicriului său pe aleea de la Westminster a fost unul dintre evenimentele cele mai mediatizate din istoria televiziunii. Mireasa va purta inelul de logodnă cu safir al Dianei; fotografiile oficiale ale nunţii vor fi făcute de Mario Testino, fotograful său preferat; mirii se vor deplasa într-o caleaşcă din 1902, pe care Diana şi Charles au folosit-o la nunta lor din 1981.

Mai presus de orice, prinţesa reprezintă exemplul cel mai strălucitor de vitalitate pe care o tânără femeie charismatică o poate aduce Familiei Regale, dar şi pentru severitatea care îi urmează dacă noul membru al familiei este ţinut deoparte.

Într-un interviu televizat, cu ocazia logodnei, Kate a spus că prinţesa Diana a “inspirat-o” şi că va fi pentru ea “un model”.

5 comentarii

Stefan Caliga 29-04-2011 - 17:36

Defuncta Principesa Diana este mama mirelui!

digital 29-04-2011 - 19:17

nu ma intereseaza eruditia si nici epatarea prin eruditie dar articolul acestui domn este bestial prin ceea ce ne transmite,simplu,cronologic,pe inteles si placut la lectura!
o poveste!!!

digital 29-04-2011 - 19:30

*Diana, Prinţesă de Wales, mama miresei*

corecteaza-te frate!!!!in timp util!

Banatanul 30-04-2011 - 02:42

Da, Frumos, foarte Frumos.

Ma intrebam daca sentimentele de apartenenta la o identitate anume, care ii incearca in aceste zile pe membrii familiilor de Britanici fie din insula ori Canada, Australia, Noua Zeelanda sau de ori unde de pe glob pot fi traite si de catre Romani.
Spre exemplu Germanii si Maghiarii au si ei trairi profunde de apartenenta la propria lor identitate. Si de asemenea ma intreb cum sar putea definii aceste sentimente pe intelesul Romanilor.
Nu doresc sa fiu ironic sau sarcastic cu bietul si mereu dezorientatul Roman dar cred ca este important ca romani sa caste bine ochii si sa isi puna intrebari fundamentale cu privire la ce inseamna identitate si apartenenta la ea. Nationalismul si manifestarile sale nu pot sa faca parte din sensul profund al realitatii identitare.
Monarhia este singura institutie care da sens identitatii unui habitat uman care sta adunat in jurul Coroanei si Sceptrului Monarhic.
Romania pentru a se putea salva are nevoie sa revina la statutul de Regat.

Ereticul 30-04-2011 - 03:43

Nici germanii, nici ungurii si nici romanii nu mai traiesc in regate ci in republici. De ce credeti ca numai romanii ar trebui „salvati”?

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult