Acasa MagazinLife O comoară evaluată la un miliard de euro a fost furată dintr-un muzeu din Germania

O comoară evaluată la un miliard de euro a fost furată dintr-un muzeu din Germania

scris de Misu Andrei
103 afisari

O comoară evaluată la peste un miliard de euro a fost furată luni dimineață din seiful unui muzeu din Dresda, Germania. Potrivit primelor informații, hoții au intrat la primele ore ale dimineții în muzeul Grüne Gewölbe, muzeul de istorie unic, care conține cele mai mari colecții de obiecte valoroase din Europa.

Hoții au întrerupt alimentarea cu curent electric în jurul orei 5:00, după care au intat printr-o fereastră spartă în muzeul care se spune că ar fi una din cele mai securizate clădiri din lume, informează Bild.

Aceeași sursă spune că spărgătorii au furat bijurerii cu diamante în valoarea de peste un miliard de euro. Totuși, valoarea exactă va fi stabilită ulterior, pentru că luni, la orele prânzului, polițiștii încă inventariau bijuteriile furate.

Potrivit Bild, ar fi fost vizată în special sala comorilor lui August al II-lea cel Puternic, fost rege al Poloniei şi prinţ-ales al Saxoniei în secolul al XVIII-lea.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS