Acasa MagazinLife O fată timidă de 18 ani a murit după primul sărut

O fată timidă de 18 ani a murit după primul sărut

scris de M.I.
22 afisari

Jemma Benjamin de 18 ani a fost sărutată de colegul său de facultate, Daniel Ross, de 21 de ani, în locuinţa lui din Treforest, în sudul Ţării Galilor, după ce ieşiseră împreună în acea seară.

A murit la primul sărut

Daniel şi Jemma

Fata, o hocheistă cu constituţie atletică, s-a prăbuşit brusc pe canapea şi a murit sub ochii lui Daniel.

Tragica întâmplare a avut loc în aprilie 2009. Anchetatorii au stabilit abia acum că Jemma a decedat din cauza unei afecţiuni cardiace rare, SADS (Sudden Arrhytmic Death Syndrome), care ucide circa 500 de oameni anual în Marea Britanie, scrie Daily Mail. Afecţiunea este o variantă ce se manifestă la tineri a sindromului morţii subite a sugarilor.

SADS poate fi provocat de un exces de adrenalină în sânge. Altfel spus, e posibil ca fata să fi murit de emoţia primului sărut.

Daniel, care o cunoştea pe Jemma de trei luni, a încercat cu disperare să o salveze în aşteptarea ambulanţei.

Băiatul a spus poliţiei că era pentru prima dată când se sărutau. “Nu am avut relaţii sexuale. Ne vedeam de vreo două ori pe săptămână”.

“Plecasem la un bar să luăm ceva de mâncare, dar ne-am întors pentru că îmi uitasem cardul. Am stat de vorbă şi ne-am sărutat în holul de la intrare. Ne-am dus în bucătărie şi apoi în sufragerie, când Jemma s-a prăbuşit pe canapea.”

Daniel povesteşte cum pleoapele fetei au început să se închidă, o spumă i-a apărut pe buze, după care a leşinat.

“Am sunat la mama ei să o întreb dacă suferea de epilepsie. Jemma şi-a revenit un moment şi a leşinat din nou”.

Daniel a sunat la 999 (numărul de urgenţă), i s-au dat prin telefon instrucţiuni de resuscitare până la venirea ambulanţei, dar a fost inutil.

Tatăl Jemmei spune că fata lui era foarte timidă.

Raportul anchetei scrie că era atletică şi sportivă, practica înotul pe distanţe mari şi hocheiul, dar era foarte stresată de examenele de ştiinţă în domeniul sporturilor.

Mama fetei, Charlotte, zice că Jemma se schimba de la un minut la altul. „Acum era bine sănătoasă, pentru ca imediat să pară dusă. Nu pot să spun cât de mult îmi lipseşte”.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult