Acasa MagazinLife O imagine uimitoare a unui urs polar adormit pe un aisberg în derivă, câştigătoare a premiului „Wildlife Photographer of the Year People’s Choice Award”

O imagine uimitoare a unui urs polar adormit pe un aisberg în derivă, câştigătoare a premiului „Wildlife Photographer of the Year People’s Choice Award”

scris de Șt. C
358 Afisari

O imagine uimitoare a unui tânăr urs polar adormit pe un aisberg în derivă, realizată de fotograful amator britanic Nima Sarikhani şi intitulată „Ice Bed”, a câştigat „Wildlife Photographer of the Year People’s Choice Award”, scrie BBC.

„Imaginea uluitoare şi emoţionantă a lui Sarikhani ne permite să vedem frumuseţea şi fragilitatea planetei noastre”, a declarat directorul Muzeului de Istorie Naturală, dr. Douglas Gurr. „Imaginea sa, care îndeamnă la reflecţie, este o reamintire dură a legăturii integrale dintre un animal şi habitatul său şi serveşte drept o reprezentare vizuală a impactului dăunător al încălzirii climatice şi al pierderii habitatului”. 

Sarikhani a realizat imaginea după trei zile de căutare a urşilor polari prin ceaţa groasă din largul arhipelagului Svalbard din Norvegia.

Pasionaţii de fotografie a vieţii sălbatice şi de natură din întreaga lume au fost invitaţi să voteze imagini dintr-o listă scurtă de 25 de imagini.

Alte patru imagini finaliste remarcabile au fost „foarte apreciate”.

Tzahi Finkelstein se afla în ascunzătoarea sa, fotografiind păsări de ţărm, când a observat o broască ţestoasă de baltă din Balcani care se plimba în apa puţin adâncă. Atunci, libelula a aterizat pe nasul broaştei ţestoase.

Fotograful român Daniel Dencescu a petrecut ore întregi urmărind un stol cu sturzi în oraşul şi suburbiile Romei, Italia. În cele din urmă, într-o zi de iarnă fără nori, migratoarele au format în zbor o pasăre uriaşă.

Două leoaice care au plecat la vânătoare, i-au lăsat pe cei cinci pui ai grupului ascunşi peste noapte în tufişuri dese, în Maasai Mara Mara din Kenya. Întorcându-se din misiunea lor nereuşită, au chemat puii pe pajiştea deschisă şi au început să-i îngrijească.

Audun Rikardsen a folosit propriul sistem de reglare a focalizării şi diafragmei în timp ce meduzele se aflau în apele reci de toamnă ale unui fiord din afara oraşului Tromsø, în nordul Norvegiei, luminat de aurora boreală.

Cele cinci imagini vor fi expuse online şi la Muzeul de Istorie Naturală din Londra până la 30 iunie.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult

BREAKING NEWS