Acasa MagazinLife Ouăle previn pierderile de memorie și reduc riscul de demență

Ouăle previn pierderile de memorie și reduc riscul de demență

scris de C.S.
7 afisari

Ouăle reprezintă una dintre cele mai bune surse de doi antioxidanţi – luteină şi zeaxantină -, care, potrivit unor studii, au capacitatea de a ameliora funcţiile cognitive, prevenind pierderile de memorie și reducând riscul de demență.

Ouăle reprezintă una dintre cele mai bune surse de doi antioxidanţi.

Cel mai recent studiu, care are o durată de şase luni, jumătate dintre participanţi vor mânca două ouă pe zi, iar rezultatele lor medicale vor fi comparate cu cele ale pacienţilor din grupul de control, care nu vor mânca ouă în perioada menţionată.

Voluntarii din ambele grupuri vor fi testaţi pentru memorie, raţionare, fluenţă verbală şi atenţie – un declin al acestor patru factori se traduce într-un risc major de apariţie a demenţei în a doua jumătate a vieţii.

Cercetătorii de la Universitatea Tufts din Statele Unite se aşteaptă să observe „o creştere semnificativă” a funcţiilor mintale în grupul de voluntare care primesc ouă.

5 comentarii

UnUL 04-03-2014 - 18:25

Se pare că C u r Bubos, Degețel, Bășinel și Salaud nu au mai mâncat ouă de ani buni!

salut 04-03-2014 - 18:29

Ma si intrebam care va fi primul retardat care sa faca un astfel de comentariu de grupa primara de la gradinita.
NuLule, nu mi-ai inselat asteptarile!

UnUL 04-03-2014 - 18:32

Să înțeleg că nu ești de acord cu afirmația?

Antibasistul 04-03-2014 - 21:14

IDIOTULE BASIST, PTIU!!!!!!!!

digital 04-03-2014 - 19:07

i-ai halit tu, ouăle kiorului, de aia beși p-aicea!

Comments are closed.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult