Acasa MagazinLife Ozapt ist ! S-a dat cep festivalului Oktoberfest

Ozapt ist ! S-a dat cep festivalului Oktoberfest

scris de D.P.
1 afisari

Una dintre cele mai mari sărbători din Germania, Oktoberfest, s-a deschis sâmbătă la Munchen, odată ce primarul orașului, Dieter Reiter, a dat cep primului butoi de bere și a declarat festivitățile deschise oficial, informează DPA.

Ozapt ist ! S-a dat cep festivalului Oktoberfest

Ozapt ist ! S-a dat cep festivalului Oktoberfest

Ozapt ist!’, a exclamat Dieter. Cuvintele sunt îndemnul tradițional bavarez de începere a festivităților. Mulțimile în haine tradiționale bavareze au aclamat, în timp ce Dieter a ridicat un pahar urându-le participanților un Oktoberfest liniștit.

Vizitatorii festivalului au așteptat mai multe ore, în burniță, pentru a intra în corturi mari de bere. Cu o oră înainte de deschiderea Oktoberfest, unele corturi au fost deja închise din cauza supraaglomerării, relatează DPA.

Sărbătoarea, ce se va desfășura timp de 16 zile, atrage circa șase milioane de vizitatori în fiecare an.

Ediția din acest an a Oktoberfest este a 181-a de la lansarea evenimentului în 1810, sub forma unei curse de cai la Munchen pentru a amuza publicul cu ocazia unei nunte regale bavareze. De atunci, festivalul a fost întrerupt de mai multe ori, în anii marcați de războaie și mari epidemii.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult