Acasa MagazinLife Păcăleala scăderii în greutate la sălile de întreţinere

Păcăleala scăderii în greutate la sălile de întreţinere

scris de D.P.
5 afisari

Numai în America, permisele la sălile de întreţinere se ridică la suma de 19 miliarde de dolari. Goana pe steppere nu face nici cât o ceapă degerată pentru pierderea în greutate, o arată mai multe studii recente făcute de medici americani.

fitness“În general, pentru pierderea în greutate, exerciţiile sunt cam inutile”, spune pentru time.com, citat de realitatea.net, Eric Ravussin, şeful Catedrei de Metabolism şi Diabet de la Universitatea de Stat din Louisiana şi unul dintre cei mai respectaţi cercetători în domeniul exerciţiilor fizice. Multe studii recente îi confirmă de altfel spusele: exerciţiile fizice nu sunt, aşa cum auzim tot timpul prin ziare şi reviste, cheia scăderii în greutate.

Şi problema cu ele este următoarea: în vreme ce e cât se poate de adevărat că exerciţiile ard caloriile şi că trebuie să arzi calorii ca să pierzi din greutate, exerciţiile mai au şi un alt efect: îţi fac foame mai mare. Asta te face să mămânci mai mult, anulându-ţi astfel scăderea în greutate pe care ai obţinut-o la sală. Cu alte cuvinte, exerciţiile nu te ajută neapărat să slăbeşti, ba chiar pot să te îngraşe.

La începutul acestui an, Public Library of Science, scrie time.com, a publicat un studiu remercabil supervizat de unul dintre colegii lui Eric Ravussin, dr. Timothy Church.

Echipa lui a distribuit la întâmplare în patru grupuri 464 femei supraponderale care nu fac exerciţii regulat.

Femeile din trei grupuri au fost rugate să lucreze cu un antrenor personal timp de 72, 136 şi 194 de minute pe săptămână, timp de şase luni.

Femeile din cel de-al patrulea grup, numit grupul de control, au fost rugate să-şi vadă de viaţă ca şi până atunci, făcând uneori exerciţii sau deloc.

În plus, toate femeile au fost rugate să nu-şi schimbe obiceiurile alimentare şi să completeze lunar chestionare medicale.

Rezultatele au fost surprinzătoare: în medie, femeile din toate cele patru grupuri, inclusiv grupul de control, au slăbit, dar femeile care au transpirat de nu au mai putut făcând exerciţii în cele şase luni nu au pierdut semnificativ mai mult în greutate decât cele din grupul de control.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult