Acasa MagazinLife Papa Francisc întâmpinat cu frunze de coca în Bolivia

Papa Francisc întâmpinat cu frunze de coca în Bolivia

scris de L.M.
11 afisari

Președintele Boliviei, Evo Morales, l-a primit pe aeroportul din El Alto pe Papa Francisc cu săculețul artizanal conținând frunze de coca – ‘chuspa’ – de tradiție andină. Dacă Papa va bea ceai mate sau va mesteca frunze de coca a fost unul din subiectele de discuție, la conferința de presă a purtătorului de cuvânt al Vaticanului, Federico Lombardi, înainte de turneul latino-american al Suveranului Pontif, relatează joi EFE.

papa francisc in boliviaLa ceremonia de sosire pe aeroportul orașului El Alto, Morales l-a primit pe Papă la scara avionului și i-a înmânat săculețul artizanal în care indigenii quechua și aymara transportă frunzele de coca pe care le mestecă pentru a-i ajuta, între altele, la combaterea răului de înălțime.

Capitala La Paz se află la peste 3.000 de metri deasupra mării, în timp ce orașul El Alto este plasat la peste 4.000 de metri, înălțimea fiind una din preocupările acestei vizite.

În avionul care l-a dus pe Papă în Bolivia, s-a oferit ceai mate delegației și celor circa 65 de ziariști care îl însoțesc pe Suveranul Pontif.

Președintele Evo Morales și-a scurtat discursul pentru a nu prelungi prea mult șederea Papei pe acest aeroport aflat la peste 4.000 de metri înălțime. Papa va rămâne în capitala Boliviei doar 4 ore după care va zbura spre Santa Cruz, unde se va desfășura restul evenimentelor religioase.

O echipă medicală și un pneumolog specialist în probleme respiratorii la altitudine îl va însoți permanent pe Suveranul Pontif. În vârstă de 78 de ani, Papa Francisc a suferit la 21 de ani o gravă pneumonie care a avut ca rezultat extirparea parțială a unui plămân.

Argentinian de origine, Papa a cerut, de asemenea, să mestece, conform tradiției locale, frunze de coca, pentru a combate altitudinea și starea de oboseală pe care o dă șederea îndelungată la mari înălțimi.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. OK Mai mult